Hvornår bliver TV 2 Østjylland og TV SYD enige om, hvem der dækker Horsens? Sådan spurgte pressefotograf fra Horsens Folkeblad Morten Pape lørdag på Twitter, hvor han var ude for at dække indvielsen af en ny bro ved Vestbirk.
Til stede var et reporterhold fra både TV Syd og TV 2 Østjylland. De producerede hver deres indslag fra begivenheden, som fandt sted i TV Syds dækningsområde.
TV 2 Østjyllands indslag fra broen mellem Horsens og Skanderborg kan ses her. Mens dette er indslaget fra TV SYD.
Screendump fra TV Syd
Screendump fra TV 2 Østjylland
En forskel mellem de to indslag er, at TV 2 Østjylland har talt med to århusianske kilder ved indvielsen – en lærer og en pensionist. TV Syd interviewer blandt andre Bjarne Madsen fra Horsens Videoklub.
På Twitter spørger Morten Pape, om det er spild af licensmidler. Til daglig er det ”som vinden blæser, hvilken kanal man kan se Horsens-dækning på,” mener han.
Går man ind på hjemmesiderne for TV Syd og TV 2 Østjylland, kan man se, at begge TV 2-regioner interesserer sig for livet i Horsens. TV 2 Østjylland har lavet omkring 4.000 historier og indslag om Horsens, mens TV SYD har lavet omkring 7.500.
Claus Christensen, nyhedschef på TV Syd, forklarer, at de to regionale stationer har indgået aftale om at dække byen sammen. Det viser, at samarbejdet fungerer, at TV 2 Østjylland har lavet 4.000 historier om Horsens.
»Vi har en aftale om at dække Horsens fra begge sider – fra nord og fra syd. I det nordlige Horsens er man mere orienteret mod Aarhus, fordi det ofte er folk fra Aarhus, der har bosat sig der,« forklarer han.
Mere interessant for seere i Aarhus end i Tønder
TV 2 Østjyllands direktør, Peter Kramer, siger, at en historie om for eksempel Horsens sygehus’ rolle i regionens strategi ofte er mere interessant for seere i Aarhus end i Tønder.
»Vi er kun interesserede i Horsens i det omfang, at befolkningen er interesseret i Horsens,« forklarer han.
For TV Syd er det ikke noget problem, at TV 2 Østjylland også laver historier fra Horsens, siger Claus Christensen.
»Vi udveksler mange tv-historier. Det betyder, at flere seere i Horsens kan se regionalt tv, som er relevant for dem. Hvis kun én af os dækkede Horsens, ville færre synes, at dækningen var relevant.«
Broindvielse var en svipser
Claus Christensen forklarer, at mange indslag bliver lavet af den ene regionalstation, men vist begge steder. Broindvielsen, som blev dækket af folk fra begge regionalstationer, var en svipser.
»Det er simpelthen så uheldigt. Det er dårlig kommunikation. Vi bruger en del energi på at sikre, at vi udveksler stof. Hvis de laver en Horsens-historie, sender vi den ofte – og omvendt. Men det er TV Syd, der har forpligtelsen,« siger Claus Christensen.
Horsens er ikke det eneste sted, hvor grænsedragningen mellem to TV 2-regioner er blevet diskuteret. TV/Midt-Vest og TV 2/Nord arbejder for eksempel tæt sammen om at dække Thy og Mors. TV/Midt-Vest og TV 2 Østjylland samarbejder om Hvorslev-området i Favrskov Kommune, mens Nr. Snede interesserer seerne af både TV/Midt-Vest og TV Syd.
På Sjælland bliver Stevns Kommune dækket af både Lorry og TV 2 Øst, der udveksler indslag ligesom TV 2 Østjylland og TV Syd.
(Pæciseret 19. december: I en tidligere version har det fremgået, at fotograf Morten Pape på Twitter skrev, at der var tale om spild af licensmidler. Han spurgte på Twitter, om der var tale om spild af licensmidler)
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.