TV-stationen dropper den særskilte gruppe af undersøgende journalister. Ifølge TV2's nyhedsdirektør, Michael Dyrby, vil mængden af dybdeborende journalistik ikke blive mindre.
TV2 nedlægger sin gravergruppe. I stedet vil journalister med gode historier i støbeskeen blive hevet ud af vagtskemaet, så de kan dykke ned i substansen.
Det skriver Mediawatch.dk.
Ifølge TV2's nyhedsdirektør, Michael Dyrby, vil nedlæggelsen af gravergruppen ikke give færre undersøgende projekter, da der stadig vil være mange journalister om buddet.
Dyrby er dog helt på det rene med, at det kan blive svært at afsætte journalister til de større projekter.
»Det bliver en ekstra udfordring for lederne at sørge for, at de vigtige historier med power får ekstra tid. Men vi har ikke skruet ned for ambitionerne om undersøgende journalistik,« siger han.
Michael Dyrby begrunder nedlæggelsen med, at er medie skal ryste posen i ny og næ for at få mere gennemslagskraft.
» Alle der arbejder med journalister, der skal opdyrke egne historier, oplever, at man bliver nødt til at ændre organisationsformen hver tredje eller fjerde år. For man kører træt. Og så er det bedre at komme over i et dagligt flow og lave historier,« siger Michael Dyrby til Mediawatch.
Hvor meget spiller økonomien ind i nedlæggelsen af gravergruppen?
»Økonomien betyder intet. Vi kommer stadig til at bruge den samme sum på penge på undersøgende journalistik,« siger Michael Dyrby til Journalisten.dk.
I har fået meget opmærksomhed på jeres aktuelle Christiania-dækning, som er lavet ved at tage journalister ud af nyhedsflowet. Hvor meget spiller Christiania-sagen ind?
»Den har ingen betydning. Vi har for lang tid siden lagt en strategi, hvor vi fokuserer på, hvordan vi de næste tre år bedst muligt kan integrere News, TV2-Nyhederne og nettet bedre med hinanden.«
Gravergruppen blev etableret for 2½ år siden. Den gang mente Michael Dyrby, at det var vigtigt at satse målrettet på en specialiseret gravergruppe.
»Beslutningen ligger i virkeligheden et års tid tilbage, hvor vi satte gruppen i gang med tre-fire mand. Men det var vores historie om svigt i hjemmeplejen, der gav os blik for, at hvis vi laver den slags historier, så når vi virkelig ud til folk. Vi fik rigtig mange henvendelser efter den historie, og det viser os, at det er noget, folk kan relatere til. Derfor har vi besluttet at finde ressourcer andre steder i huset for at satse endnu mere på det her,« sagde Michael Dyrby til Journalisten.dk.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.