TV 2 indfører nye nyheder klokken 17

TV 2 indfører ny nyhedsudsendelse hverdage klokken 17. Tiden 17 til 19 skal kun rumme dansk tv. »Det er et tidsrum, hvor der bliver stor kamp om seerne næste år, og det er en kamp, vi vil gøre alt for at vinde,« siger programchef Palle Strøm

TV 2 indfører ny nyhedsudsendelse hverdage klokken 17. Tiden 17 til 19 skal kun rumme dansk tv. »Det er et tidsrum, hvor der bliver stor kamp om seerne næste år, og det er en kamp, vi vil gøre alt for at vinde,« siger programchef Palle StrømTV 2 flytter rundt i tv-programmet – med fokus på tidsrummet mellem 17 og 19. Fremover skal der være flere nyheder og mere dansk-produceret tv. Formålet er at lokke flere seere til eftermiddagsfladen i en tid, hvor konkurrencen bliver skarpere.

I dag sender TV 2 i hverdagene nyheder og sport klokken 16 og igen klokken 18. Herefter kommer nyhederne klokken 19 og igen klokken 22.

De to sidste nyhedsudsendelser bliver der ikke pillet ved. 

Men der bliver indført en ny nyhedsudsendelse klokken 17 med både sport og regionale programmer. Herefter kommer en udvidet udgave af Go' Aften Danmark, som vil vare fra 17.20 til 17.50.

17.50 vil TV 2 introducere en ny udgave af Vejret, inden der igen er nyheder klokken 18.
Nyhederne klokken 16 bliver rykket en time tilbage til klokken 15.

Ændringerne betyder kort fortalt flere nyheder og en rent dansk-produceret flade fra 17 til 19.

Den ekstra nyhedsudsendelse betyder, at tv-serien Venner bliver flyttet til tidligere på dagen. Ifølge TV 2 ser mange af seriens kerneseere også tv tidligere på dagen. 

»Mere aktuelt, dansk og TV 2'sk« 

Hvad er målet med de her ændringer?

»Vi vil styrke indgangen til primetime ved at have noget, der er både aktuelt, dansk og TV 2'sk,« siger programdirektør Palle Strøm til journalisten.dk.

TV 2'sk?

»Ja, noget stof og nogle værter, som man forbinder med TV 2. I primetime er det nemmere at få folk til at forstå, hvilken kanal de er på. I de flader uden for primetime skal man gøre noget mere. For nogle år siden kunne folk også godt kende os på vores serier, men nu er der så mange kanaler, at det er svært at se forskel.« 

»Det handler også om at vise forskellen i forhold til vores kommercielle konkurrenter. Vi vil være aktuelle, det er også TV 2'sk. Vi har et brand, og vi har en dybde, fordi vi har både Nyhederne og TV2 News.«

Den nye udgave af Nyhederne samt den udvidede Go' Aften Danmark har premiere i starten af januar.

Hård kamp om eftermiddagen 

Palle Strøm mener, der bliver hård kamp om seerne i det såkaldte "prime access" i 2013.

»Det er et tidsrum, hvor der bliver stor kamp om seerne næste år, og det er en kamp, vi vil gøre alt for at vinde,« siger Palle Strøm.

»Vi lægger jo programmerne der, hvor der er flest seere. Det er i primetime og i weekenderne, men der er ved at være fuldt program. Det gælder også for vores konkurrenter. Hvis man skal finde et hul, så findes det stort set ikke. Derfor søger man uden for primetime,« siger han.

Samarbejde med TV2 Fri 

I løbet af den kommende tid vil TV 2 forsøge at skærpe de programmer, der ligger om eftermiddagen. Det handler også om, at de skal glide bedre over i hinanden.

Men der arbejdes også på et samarbejde med den nye kanal TV2 Fri om netop eftermiddagsfladen.

»Det sidder vi og kigger på nu. Vi har ikke endeligt besluttet det, men der er et klart sammenfald mellem det, vi laver på TV2 Fri og det publikum, der er i prime access. Jeg tænker, at det kan vi få glæde af begge veje. Det handler også om at skabe kendskab til Fri,« siger Palle Strøm.

0 Kommentarer