Qvortrup: ”Jeg opfatter det ikke som et comeback”

Fra i dag er Henrik Qvortrup ny politisk analytiker på Ekstra Bladet. Ansættelsen er blevet kaldt hans comeback efter Se og Hør-sagen, men sådan ser han det ikke selv. ”I så fald er det i hvert fald et comeback, som fandt sted for lang tid siden”

”Jeg forsøger at krabbe mig tilbage.”

Sådan sagde Se og Hørs tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup i 2016 i et interview med Journalisten om hans forsøg på at kæmpe sig tilbage efter Se og Hør-sagen, hvor han blev skandaliseret, arbejdsløs og dømt ude som seriøs journalist.

Fredag kom det så frem, at Ekstra Bladet har hyret Henrik Qvortrup som ny politisk kommentator. Spørgsmålet er, om han nu føler, at han er lykkedes med at krabbe sig helt tilbage i branchen?

”Det må andre vurdere. Men jeg så det udlagt som et comeback i TV 2 i weekenden, og det er altså en lidt vidtløftig omgang med det begreb. Jeg opfatter det ikke selv som et comeback. I så fald er det i hvert fald et comeback, som fandt sted for lang tid siden,” svarer Henrik Qvortrup. 

”En antikveret måde at se det på”

Han nævner, at han de seneste år blandt andet har lavet tv-programmet ’Børnelokkerne på TV 3’ og været vært på Radio24syvs mediemagasin ’Q&A’, på jyskebank.tv’s ’Borgen Late Night’ og sin egen podcast ’BorgenUnplugged’.

Ligger der ikke en særlig blåstempling i, at det er et etableret og landsdækkende medie, som nu tager dig ind?

”Jeg er da superglad for at skulle arbejde på Ekstra Bladet. Men jeg synes, det er en antikveret måde at se det på, at man først er tilbage, når man arbejder på et af de store gamle medier,” siger Henrik Qvortrup.

Han betegner i øvrigt sin nye rolle som politisk analytiker hos Ekstra Bladet som ”en tilknytning” nærmere end et job. Hvor meget der ligger i det, vil han ikke komme nærmere ind på.

”Men lad mig sige det sådan, at det ikke er pensionsoppebærende.”

Melder sig ud af debat om troværdighed 

Henrik Qvortrup har udstået sin straf for sin rolle i Se og Hør-sagen, og Ekstra Bladets Poul Madsen har derfor ikke noget problem med at ansætte ham. Men hos Politiken mener man alligevel ikke, at Henrik Qvortrup er klar til et comeback.

”Jeg kan godt forstå, hvis der er nogen, der sidder derude og tænker, at i mediebranchen er der ikke nogen grænser for, hvad man kan lave, og hvor rådden en moral man kan have. Man kan altid få en second chance,” sagde Anne Mette Svane, chefredaktør for Politiken, søndag i 'Presselogen' på TV 2.

Den debat afviser Henrik Qvortrup dog selv at gå ind i:

”Jeg melder mig lidt ud af den debat og overlader den til alvorstunge redaktørtyper i 'Presselogen',” siger han.  

Poul Madsen gav i 'Presselogen' udtryk for, at han trods alt nok ikke ville give dig chefansvar. Er det ikke tegn på, at du alligevel ikke har krabbet dig 100 procent tilbage?

”Det må andre vurdere. Jeg har ikke chefaspirationer lige nu. Jeg er chef for mig selv, det går meget godt.”

4 Kommentarer

Lasse Glavind
31. AUGUST 2018
Hvad med resten af det dømte
Hvad med resten af det dømte Se og Hør-hold fra de gode gamle overvågningsdage? Oplever de den samme imødekommenhed fra mediebosserne - eller var deres netværk måske knap så magtfuldt?
Lasse Glavind
30. AUGUST 2018
Man må da tage hatten af for
Man må da tage hatten af for Qvortrups evne til selv at sætte dagsordenen i en artikel, der skal forestille at være Qvortrup-kritisk på standens vegne. Al debat om etik overlader vi med Qvortrups egne ord til "alvorstunge redaktørtyper i Presselogen" - og da alle jo godt ved, at hele konceptet i Presselogen er at måle på pressens etik med en gummilineal, så er Henrik jo bare Hunky Dory i den sammenligning.
Mogens Mørch Mønsted
29. AUGUST 2018
Mediemagasinet Q&A på Radio
Mediemagasinet Q&A på Radio 24/7 indledes med en noget pompøs fanfare. Det er "Danmarks eneste holdingsbårne mediemagasin".
Hvad betyder det egentlig. Store ord, fedt flæsk. Hvilke holdninger
Birgitte Ejby
27. AUGUST 2018
Qvortrup har da været på
Qvortrup har da været på banen i en lang periode . Han har jo gang i flere gode udsendelser. Forargelsen er skøn :-D