”Pure opspind” – DR undrer sig over vild beskyldning fra Søren Pind

Søren Pind kalder DR-artikel om spionage mod danskere for ”pure opspind”. DR afviser klart, at der skulle være noget ”opspind” i deres historie. Søren Pind vil ikke give interview

”Pure opspind”.

Sådan skrev tidligere justitsminister og selvudnævnt ”cybersherif” Søren Pind i dag på Twitter som kommentar til en artikel fra DR.

Artiklen afslører, hvordan Forsvarets Efterretningstjeneste ifølge en fortrolig redegørelse målrettet kunne indsamle oplysninger om danske statsborgere. Noget, der potentielt er ulovligt.

Men Søren Pind, næh, han købte ikke historien.

”Jeg nægter simpelthen at tro på, at DR skulle have en redegørelse fra tilsynet for efterretningstjeneste. Hvem i alverdens riger og lande skulle give dem en sådan? Pure opspind,” lød hele hans tweet.

DR undrer sig 

I DR undrer man sig mildest talt over Søren Pinds påstand.

I artiklen fremgår det nemlig ikke, at DR rent faktisk skulle have den rapport, som Søren Pind ikke tror på, at nogen vil give til DR. Her står der blot, at DR har erfaret, hvad der står i rapporten.

”Jeg er selvfølgelig lidt overrasket over Søren Pinds påstand,” siger nyhedschef Thomas Falbe fra DR Nyheder.

”Jeg går ikke ind i en diskussion af vores kildegrundlag, men vi skriver ikke, at vi har redegørelsen. Så det er forkert.”

Thomas Falbe afviser også klart, at der skulle være noget ”opspind” i DR’s historie.

”Jeg står fuldstændigt ved historien. Det er helt generelt uhyre vanskeligt at beskæftige sig med denne type stof. Der er nærmest ikke nogen åbne kilder. Det gør vores arbejde utroligt vanskeligt, men derfor lægger vi også utroligt mange kræfter i at sikre et så stærkt kildegrundlag, at vi er sikre på, at det, vi skriver, er rigtigt,” siger han.

Synes du, at Søren Pind skulle beklage sit tweet og trække det tilbage? 

”Det vil jeg overhovedet ikke bevæge mig ud i. Jeg synes helt generelt, man skal være meget varsom med, hvornår man slynger om sig med beskyldninger om fake news. Men det er en generel betragtning.”

En kortfattet Søren Pind 

Da Journalisten fanger Søren Pind over telefonen for at spørge, om han har dokumentation for sin påstand – og hvad det egentlig er, der er pure opspind i DR’s historie – er samtalen kort.

Søren Pind ”har intet at tilføje”, siger han, før han lægger røret på.

Journalisten har efterfølgende sendt Søren Pind en sms og har spurgt, om han har dokumentation for sin påstand. Denne har han ikke svaret på.

På Twitter undrer DR-redaktør Casper Walbum Høst sig også over Søren Pinds tweet.

”I et større perspektiv er det undergravende for demokratiet, når meningsdannere med 90.000 følgere anklager pressen for fake news og ‘pure opspind’ og så er hurtigt videre til næste tweet. Uden at uddybe/svare på/gå i dialog. Og jo, det går nok endda, det er princippet i det,” skriver han.

Casper Walbum Høst har på Twitter også spurgt Søren Pind, om han mener, DR ”lyver/digter/forvansker/opfinder?”. Dette har Søren Pind heller ikke svaret på.

Også DR’s retsanalytiker, Mette Mayli Albæk, kritiserer Søren Pind.

”Dælme et tyndt tweet, Søren,” skriver hun.

Og fra formand for IT-Politisk Forening Jesper Lund lyder kritikken:

”Det meste absurde er egentlig, at Søren Pind forlanger mørklægning og angriber journalisters troværdighed som reaktion på, at DR kan afsløre, at danske borgeres private kommunikation … er blevet ulovligt aflyttet.”

0 Kommentarer