Chefredaktører er heller ikke længere sigtede i sag om PET-bog

Flere chefredaktører blev i 2018 sigtet for at have viderebragt fortrolige oplysninger, da de bragte passager fra bogen ’Syv år for PET’

Poul Madsen, chefredaktør på Ekstra Bladet, er ligesom journalist Morten Skjoldager ikke længere sigtet for at viderebringe fortrolige oplysninger i forbindelse med bogen ’Syv år for PET’.

Det oplyser Poul Madsen, der i dag har fået beskeden fra sin advokat. Poul Madsen har blot en enkelt kommentar til sagen:

”Det er absurd længe, man har brugt på at finde ud af, at jeg naturligvis ikke kunne dømmes,” skriver han i en mail.

Også daværende chefredaktør på Radio24syv, Jørgen Ramskov, har i dag fået besked om, at sigtelsen mod ham er blevet droppet. Det samme har Simon Andersen, der i 2018 var nyhedschef på kanalen.

Chefredaktørerne og nyhedschefen blev sigtet tilbage i 2018, efter at Ekstra Bladet og Radio24syv to år forinden havde bragt passager eller refereret fra bogen, som Morten Skjoldager er forfatter til. Det skete, efter at PET havde nedlagt fogedforbud mod bogens udgivelse, da den bygger på interviews med tidligere PET-chef Jakob Scharf. Efter foromtale af bogen vurderede PET, at fortrolige oplysninger i bogen, som Jakob Scharf havde fortalt om, kunne skade statens sikkerhed.

Også Politiken bragte bogen efter fogedforbuddet, hvorfor avisens chefredaktør, Christian Jensen, også blev sigtet for viderebringelse af fortrolige oplysninger.

Politiken og chefredaktør blev idømt bødestraf

Forfatteren til bogen, Politiken-journalist Morten Skjoldager, blev politianmeldt i 2016, da bogen skulle udkomme, og i 2018 blev han sigtet.

Også den sigtelse er frafaldet i dag.

”Jeg vil meget nødigt fremstå som en klynker. Jeg har det fint, og jeg er privilegeret. Men lange sagsbehandlingstider er et problem i Danmark, og for mange mennesker er det enormt ødelæggende at vente så længe på at få deres sag afgjort,” siger han til Journalisten.

PET valgte efter Politikens udgivelse af ‘Syv år for PET’ at lægge sag an mod JP/Politikens Hus og chefredaktør Christian Jensen med krav om 15 millioner kroner i bøde og fire måneders fængsel til Christian Jensen.

I byretten blev udfaldet dog sådan, at bladhuset blev idømt at betale en bøde på 100.00 kroner, mens Christian Jensen fik en bødestraf på 50.000 kroner. Den dom blev skærpet i Østre Landsret den 13. februar sidste år, så JP/Politikens Hus skulle betale en bøde på 250.000 kroner og Christian Jensen en bøde på 100.000 kroner.

Artiklen er opdateret klokken 14.39 med oplysning om, at Jørgen Ramskov heller ikke er sigtet længere.

0 Kommentarer

Læs også

Sigtelse mod Morten Skjoldager droppet

Skjoldager: ”Jeg har ikke tavshedspligt. Det er helt vildt, hvis man ville dømme mig”

15. JANUAR 2021

Chefredaktører og journalist sigtet i PET-sag

07. AUGUST 2018