Politikere bruger sociale medier til at sortere pressen fra

Danske politikere bruger sociale medier meget aktivt, blandt andet med det formål at undgå journalister som kritisk mellemled, viser ny DJ-undersøgelse

Sociale medier er blevet en vigtig kanal for danske folketingsmedlemmer. Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Journalistforbund har lavet. Her har 58 af Folketingets 179 medlemmer svaret på, hvordan de bruger sociale medier.

Næsten alle politikere, der har svaret, har deres egen Facebook-side, som de bruger politisk. Lidt under halvdelen har en Twitter-profil. Det skriver kommunikationen.dk.

Politikerne er også klar på, at pressen kigger med på de sociale medier. Næsten 90 procent er bevidste om, at det, de skriver på Facebook eller Twitter, kan leve et nyt liv i andre medier. Og hele 96 procent svarer, at det er i orden, at medierne citerer direkte fra Facebook-profilen.

Et formål med de sociale medier er at komme ”uden om” pressen og direkte ud til vælgerskaren eller de politiske græsrødder. Mere end to ud af tre af de politikere, der har svaret i undersøgelsen, kommunikerer på sociale medier for at undgå pressen som mellemled, lyder det.

4 Kommentarer

Niels Riis Ebbesen
4. FEBRUAR 2013
Ja, uden mediestøtten og
Ja, uden mediestøtten og medielicensen, der ville over halvdelen af alle Danmarks journalister skulle ud og finde sig et helt andet job, og den del der vil være tilbage i mediebranchen, de vil virkelig skulle stramme sig an, og lave noget der kan sælges, hvis de vil overleve på helt alm. markedsvilkår.

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Ulrik Frank Jensen
4. FEBRUAR 2013
@ Bo Lundgaard : Erik Bagge
@ Bo Lundgaard : Erik Bagge Juul vil vel bare have noget for sine skattekroner. Uanset om han vil det eller ej, er han med til at betale for opretholdelsen af toplønninger til journalister. Lønninger som journalisterne ikke selv er i stand til at hente hjem, fordi mange af deres jobs er afhængige af mediestøtten og dermed skatteydernes tvangsinddrevne skatter og afgifter.
Bo Lundgaard
4. FEBRUAR 2013
Hvad laver du så her på
Hvad laver du så her på Journalistens nyhedssite, Erik Bagge Juul, hvis du har valgt pressen fra? Måske burde du holde dig til Facebook. For det udsagn, du kommer med her, virker præcist lige så lallende indholdsløst, som det man oftest møder netop dér.
Erik Bagge Juul
4. FEBRUAR 2013
Hvorfor skulle politikerne
Hvorfor skulle politikerne ikke det? Vi vælgere har forlængst valgt pressen fra, for den tilfører intet til diskussionen andet end personbavl og selvfedme.