search

Politiken laver en hovedstadsredaktion – skal holde øje med politikerne

Ny tomands-redaktion skal løfte den lokale dækning af København og omegnskommunerne. ”Der er sindssygt mange gode og vigtige historier i hele hovedstadsområdet, som fortjener en bedre dækning,” siger indlandsredaktør

Hovedstadsområdet er lidt af en nyhedsørken, og der er brug for en tættere medidækning af, hvad der sker på det politiske plan og i borgernes hverdag.

Sådan siger Politikens indlandsredaktør, Amalie Kestler. Hun har i dag præsenteret medarbejderne for planerne om en ny hovedstadsredaktion.

”Politikens læsere er vilde med hovedstaden, og der er sindssygt mange gode og vigtige historier i hele hovedstadsområdet, som fortjener en bedre dækning,” siger Amalie Kestler.

Det gælder for eksempel historier om borgernes helt almindelige hverdag, mulige skandaler og politiske beslutninger på rådhusene, forklarer hun.

Slipper for let i dag

Journalisten har de seneste dage skrevet om hovedstadsområdet som en nyhedsørken. Medlem af borgerrepræsentationen gennem 26 år Finn Rudaizky siger, at journalisterne tidligere gik mere ned i dybden.

Det er der mindre af i dag.

”Ingen kigger på, hvad politikere lavede for et år siden. Man slipper alt for let,” siger Finn Rudaizky.

Journalistens redaktør, Christian Lindhardt, har i en leder spurgt, hvem der egentlig holder øje med de politiske beslutninger i København, på Frederiksberg og i Hvidovre.

”En slags spydspids”

Amalie Kestler fortæller, at planerne om en hovedstadsredaktion har været undervejs i et stykke tid.

Redaktionen går i gang ”ret snart” og skal bemandes med to mand. Redaktør bliver Jakob Hvide Beim, der kommer fra et job som politisk reporter på Christiansborg.

To mand – det lyder ikke af meget?

”For os er det meget at dedikere to mand til det her plus de fagmedarbejdere på klima, krimi, uddannelse og så videre, der skal skrive om problematikker i hovedstaden. Der er faktisk ret mange ressourcer,” siger Amalie Kestler.

På Berlingske er der en Metropol-redaktion, der dagligt laver historier om hovedstadsområdet, og på indlandsredaktionen skriver fire journalister ifølge chefredaktør Mette Østergaard om alt fra politik til byudvikling, trafik og aktuelle sager.

”Vi kan ikke følge med i det hele. Men det kan vi jo heller ikke i vores dækning af erhvervslivet eller kulturlivet. Vi skal prioritere, hvad der er mest relevant for vores målgruppe,” har Mette Østergaard fortalt Journalisten.

Amalie Kestler forklarer, at de to mand i hovedstadsredaktionen bliver ”en slags spydspids”, som kommer til at lave historier på tværs med deres kolleger på fagredaktionerne.

Hovedstadredaktionen skal ikke kun skrive om København, men om alle 29 kommuner i hovedstadsområdet.

”Vi skal tættere på kommunerne og stille borgmestrene til regnskab, hvis noget går galt på kommunalt niveau,” siger hun.

Kommentarer
2
Lasse Glavind
02.09.20 15:11
Det her er et godt eksempel på, at københavnerne (hele hovedstadsområdet) kommer i klemme i hovedstadsabonnementskrigen mellem Berlingske og Politiken. To journalister til 29 kommuner med over en million indbyggere er jo latterligt - men bliver alligevel skamløst markedsført som en hovedstadsredaktion. Håber virkelig, at politikerne lurer den her og ikke falder for fristelsen til at øge støtten til mediehusene - fordi det er nemmest - men i stedet vælger at støtte dedikeret lokaljournalistik, der ikke handler om branding af medier i Indre By.
Fremhævet af Journalisten
Michael Kjærgård
02.09.20 23:44
Journalisten problematiserede for nylig at der kun er 'lidt over en håndfuld' journalister til at dække to kommuner på Djursland og falder så få måneder senere i svime over at Politiken vil 'dedikere' to journalister til at dække 29 kommuner i hovedstadsområdet. Suk.
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen