Nyt job redder julen

Udsigten til at miste retten til dagpenge lagde en dæmper på juleglæden hos Ane, som Journalisten følger forud for, at de nye regler for dagpenge træder i kraft. Nu er hun kommet i job. »Det er en enorm lettelse« siger hun. (En kilde i denne artikel er blevet anonymiseret 15/9 2015. Der er ellers ikke ændret i artiklen)

Udsigten til at miste retten til dagpenge lagde en dæmper på juleglæden hos Ane, som Journalisten følger forud for, at de nye regler for dagpenge træder i kraft. Nu er hun kommet i job »Det er en enorm lettelse« siger hun.

»Bare det, at jeg kan gå ud og købe julegaver uden at tænke på overtrækket næste år, det er en enorm lettelse,« fortæller Ane, efter at hun har skiftet en svindende dagpengeperiode ud med en stilling som kommunikationsmedarbejder på Djursland.

Hun er et af de seks medlemmer, som Journalisten nu vender tilbage til, efter at have mødt dem første gang i starten af november, hvor de stod til at miste retten til dagpenge, efter at de nye regler træder i kraft ved årsskiftet.

Anes nye arbejde giver hende ikke kun mulighed for at genoptjene retten til dagpenge, men også en mulighed for at arbejde med sin faglighed.

»Det er i min faglighed, at jeg føler mig udfordret, og jeg kommer til at arbejde med alle de ting, hvor jeg har noget at byde ind med,« fortæller Ane.

Sidst Journalisten talte med Ane var i november, hvor hun var i en tre-måneders vikarstilling. Efterhånden som jobbet nærmede sig sit udløb, tænkte hun bredere og bredere i jobsøgningen.

»Jeg har en håndarbejdsuddannelse, og jeg havde virkeligt overvejet om jeg skulle gå rundt til alle stofbutikker i Aarhus og søge job, hvor jeg skulle sælge metervarer, for det havde jeg da forstand på. Men jeg nægtede simpelthen at give op, for jeg kunne ikke tro på, at jeg ikke kunne bruges et sted,« siger hun.

I stedet skrev hun på Facebook, at hendes stilling var ved at udløbe, og det fik en bekendt til at kontakte hende med tilbuddet om en uforpligtigende samtale om det, der fra 2. januar bliver hendes nye arbejde.

Hun fortæller, at det var enormt dejligt at kunne fortælle sin omgangskreds om ansættelsen, og hun mener, at det har hjulpet hende til at tage kontrol med sin hverdag.

»Som arbejdsløs kan man godt gå og føle, at man bliver en belastning for andre mennesker, fordi man aldrig har noget godt at fortælle,« siger Ane.

Hun tror, at det er almindeligt for ledige at tænke sådan.

»Jeg har været ramt af det, som jeg tror alle ledige bliver ramt af. Man vender det indad i første omgang, og tvivler mere og mere på sig selv. Det bliver en ond cirkel, men heldigvis nåede jeg også til et punkt, hvor jeg begyndte at se det som et strukturelt problem, som ikke kun var mit personlige kun. For det er det jo,« siger Ane.

Ane, 53 år
På dagpenge siden 2009

November
Status: Jobsøgende
Falddato: 27. januar 2013
Målsætning: Sende flere uopfordrede ansøgninger

December
Status: Fuldtid som kommunikationskonsulent
Falddato: Udskudt
Målsætning: Bruge sin faglighed i arbejdet

(Anonymiseret den 15/9 2015: Journalisten har valgt at anonymisere en kilde i denne artikel. Det er sket på opfordring fra kilden, der nu kun optræder med fornavn. Journalisten anonymiserer kun i helt særlige tilfælde, hvor en kilde kan dokumentere, at artiklens skadevirkning ikke står mål med de historiske og journalistiske argumenter for ikke at foretage ændringer. Læs mere i vores regler for rettelser)

1 Kommentar

Torben Cederholm Krogh
28. DECEMBER 2012
Re: Nyt job redder julen
Tillykke til Ane! Det er jo dejligt. Håber mange flere får det som hende. Får vi så Ane at se i Journalistens Jobskifte-rubrik eller fortsætter det med de sædvanligen30-årige Starfuckers?