Ny chef vil indføre ”almindelig god legelyst” på Mandag Morgen

Tanja Nyrup Madsen bliver ny redaktionschef på Mandag Morgen. Hun vil gøre magasinets historier lettere at gå ombord i, og så vil hun skabe rum for skæve idéer: ”Vi skal hverken være DR Ultra eller P3. Men ledere i den offentlige og private sektor kan også lide nye måder at tænke på”

Mandag Morgen har ansat Tanja Nyrup Madsen som ny redaktionschef. Det skriver mediet i en pressemeddelelse. 

Tanja Nyrup Madsen kommer fra en stilling som redaktør for et undersøgende dokumentarprojekt i Danmarks Radio, hvor hun også har været erhvervsredaktør og redaktionsleder på 'P1 Morgen'.

Til Journalisten siger Tanja Nyrup Madsen, at hun efter en årrække i DR glæder sig til at komme til en arbejdsplads med iværksætterånd.

”Jeg glæder mig til at komme til et sted, hvor der er kort fra idé til handling. DR er et fantastisk sted at være. Men det er ikke nødvendigvis et sted, hvor man rykker hurtigt,” siger hun.

”Selv om Altinget og Mandag Morgen begge to har nogle år på bagen, er det lykkedes dem at skabe en iværksætterånd på stedet, som giver mod på, at alle de udfordringer, vi har som medier i øjeblikket, også kan ses som muligheder, man skal gribe.”

Langt lys på nyhedsvirvaret 

Mandag Morgen blev stiftet af Erik Rasmussen ud fra devisen: Læs mindre, forstå mere. Den tilgang er endnu mere relevant i dag end nogensinde, mener Tanja Nyrup Madsen.

”Vi har brug for medier, som tager sig den luksus at træde et skridt tilbage eller ser det hele lidt i dronehøjde. Mandag Morgen sætter det lange lys på i nyhedsvirvaret og al den støj, der er,” siger hun.

Men selv om Mandag Morgens kerneværdier og grundkoncept ifølge Tanja Nyrup Madsen stadig holder, er der også potentiale for forbedringer.

”Det er klart, at det i 2018 også er okay igen at kigge på, hvordan man får omsat de kerneværdier til vor tid. Så det også føles nødvendigt og fristende for læserne at samle Mandag Morgen op,” siger hun.

Skal blive nemmere at dykke ned i

Hvordan kommer man til at kunne se forskel på Mandag Morgen med dig som chef?

”Jeg håber, man vil kunne se et lidt skarpere prioriteret blad. Hvor det bliver helt tydeligt for læserne, hvad relevansen af de enkelte historier er. Og hvor det måske også bliver lidt nemmere at dykke ned i dem, end det er i dag. Det er ikke forbudt at gøre det fristende for læserne at gå ombord i artiklerne,” siger hun.

Hun bliver chef for en redaktion, der består af fagmedarbejdere med høj specialviden. Hun lægger vægt på, at der skal være højt til loftet og plads til nye skæve idéer.

”Det handler om at skabe rum for almindelig god legelyst. Jeg tror aldrig nogensinde, at Mandag Morgen skal være det mest gøglede medie. Vi skal hverken være DR Ultra eller P3. Men ledere i den offentlige og private sektor kan også lide nye måder at tænke på. Og de må gerne blive overraskede over en ny metode eller tilgang, vi har valgt,” siger Tanja Nyrup Madsen.

0 Kommentarer