
Ansv. chefredaktør Peter Orry. Joachim Ladefoged
27 praktikpladser og bare tre praktikanter. Så skævt så billedet ud – i første omgang – hos Jysk Fynske Medier efter praktikrunden i efteråret.
Derfor frygtede koncernen igen at ende med sorteper forud for gårsdagens panikdag, hvor cirka 300 praktikpladser skulle fordeles blandt cirka 250 studerende.
Helt så galt som sidst gik det dog ikke. Det fortæller ansvarshavende chefredaktør Peter Orry.
”Vi fik 17 ud af 32 stillinger besat. Det er bedre end sidste gang, men det er stadigvæk katastrofalt dårligt. Det er godt halvdelen af de stillinger, vi slog op. Og vi har fire medier, der slet ikke fik nogen praktikant. Så det er stadigvæk problematisk,” siger han.
Mange gik tomhændede
I Jysk Fynske Medier er det blandt andet på Fyns Amts Avis og Dagbladet Holstebro, der fortsat er ledige praktikpladser.
Men de er ikke de eneste, der måtte gå tomhændede fra den digitale panikdag. Onsdag eftermiddag skrev flere praktiksteder på Twitter, at de fortsat ikke havde fået besat deres praktikpladser. Det gælder blandt andet Djøfbladet, Bornholms Tidende, DGI og Ingeniøren. Sidstnævnte fik dog en aftale med en praktikant senere på dagen.
Også Peder Meisner, chef for DR’s distrikter, var bekymret for situationen forud for panikdagen. Men her blev alle 21 opslåede praktikpladser besat, fortæller han.
”Så det er ikke DR’s distrikter, der er blevet ofre i den her omgang. Men det er der desværre mange andre, der er,” siger han.
”Vi synes jo, det er en møgærgerlig situation, at så mange har lagt energi i at få besat pladser og så ikke får praktikanter. Det kunne lige så godt have været os. Det har været et meget kaotisk forløb.”
De unge vil til København og i fjernsynet
Både Peder Meisner og Peter Orry mener, det er afgørende at få rettet op på ubalancen i systemet.
”Lige nu er det arbejdspladserne, der spilder tid, tidligere var det de studerende, der stod i en urimelig situation. Det er det, vi synes, skal bringes i balance,” siger Peder Meisner.
Ligesom Peter Orry peger han på genindførelse af 18 måneders praktik for de studerende fra DMJX som en del af løsningen. Men det løser næppe det akutte problem, mener Peter Orry.
”Jeg håber også, at uddannelsesstederne vil være med til at påvirke den her situation. Det er jo helt entydigt, at de studerende gerne vil to ting: De vil i fjernsynet, og så vil de gerne til København – subsidiært blive i Aarhus, hvis de er derfra. Det er to ting, der gør det svært for medier som dem, jeg har med at gøre,” siger Peter Orry.
Skal I ikke også blive bedre til at gøre jer attraktive?
”Jo. Helt åbenlyst. Jeg kan konstatere, at for to-tre år siden var vi mere attraktive, end vi åbenbart er i dag. Så vi skal helt klart gøre mere,” siger han.
5 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Det kunne jo være, det kniber med at se de flotte perspektiver, som ledelsen taler meget om - imellem fyringsrunderne...
Flere