
Foto: Mathilde Bech
Der blev skrevet historie, da Store Matchdag – også kendt som panikdagen – i dag løb af stablen digitalt og uden it-nedbrud.
For første gang siden et fejlslaget forsøg i 2018 skulle praktikpladserne nemlig fordeles mellem de studerende fra RUC, SDU og DMJX i et digitalt system. Og trods bekymringer for nedbrud og tekniske koks forløb dagen godt, fortæller praktikkoordinator Martin Vestergaard.
”Det er gået rigtigt godt. Der har slet ikke været de problemer med kapaciteten, som vi har oplevet tidligere,” siger han.
Martin Vestergaard fortæller, at der kun var 17 studerende ud af cirka 250, der ikke blev matchet med et praktiksted i første runde.
”Og nu er der meget få – under 10, tror jeg – der ikke er matchet endnu,” siger han.
To bump på vejen
Klokken 12 i dag fik praktikstederne adgang til de studerendes ansøgninger i systemet. Halvanden time senere startede den digitale match-proces over tre runder.
I hver runde tilkendegiver medierne, hvilke praktikanter de vil have, hvorefter praktikanterne kan se, hvem der er interesserede i dem, og vælge, hvor de vil i praktik henne.
Og selv om den digitale panikdag kom i mål uden nedbrud, var det dog ikke helt uden udfordringer. Først blev første runde forlænget ad to omgange, fordi nogen havde brug for it-support til at få forklaret et uklart ikon i systemet. Og senere var anden runde nødt til at blive genstartet.
”Der var en her hos os, som kom til at trykke på en forkert knap. Det var en menneskelig fejl, og det kan jo ske. Men der var ikke noget galt med systemet,” siger Matin Vestergaard.
Men det er da trods alt bump på vejen?
”Ja, men de blev klaret med glamour, og vi kunne sende besked ud med det samme, så ingen gik i panik.”
Flere ledige praktiksteder
Som Journalisten tidligere har beskrevet, var der for anden praktiksøgning i træk overskud af praktikpladser i den netop overståede runde.
Det har gjort, at særligt flere små praktiksteder og provinsmedier har været bekymrede for at ende uden praktikanter.
Efter dagens matchdag skriver flere praktiksteder da også på Twitter, at de fortsat ikke har fået besat deres praktikpladser. Det gælder blandt andet Djøfbladet, Bornholms Tidende, Ingeniøren og DGI.
Rettet 7/5 kl. 12.27: Oprindeligt skrev vi i artiklen her, at det var den første digitale panikdag. Det var en fejl. Panikdagen var også digital i efteråret 2018, hvor systemet brød sammen.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.