Nyt it-system brød sammen på Panikdagen

Det nye computersystem, der skulle matche praktiksteder med praktikanter, brød sammen. ”Folk er sgu lidt panikslagne,” siger forkvinde for DJ RUC. De praktiksøgende er i sidste øjeblik blevet opfordret til at gå uden om computersystemet og ringe til praktikstederne, oplyser hun

Det nye computersystem, der skal matche praktikanter og praktiksteder, er midlertidigt brudt sammen.

”Lige nu sidder mange studerende ude på RUC. Nogens computere har tilbud fremme på skærmen. De kan se, hvem der har tilbudt dem en praktikplads, men de kan ikke trykke på den. Nogle computere står bare og opdaterer. Og nogle ganske få har matchet nu, efter log-in og log-ud og forsøg frem og tilbage,” siger Majlinda Urban Kuci, forkvinde i DJ RUC, da Journalisten fanger hende på telefonen.

Både studerende og praktikvejledere deler i skrivende stund deres frustration og undren på især Twitter.

”Folk er sgu lidt panikslagne,” siger Majlinda Urban Kuci.

”Nu er vi blevet rådet af vores undervisere til at ringe til de medier, som vi kan se har trykket os grønne,” tilføjer hun.

Medierne skulle vælge deres praktikanter kl. 13.30, hvormed praktikstederne lyser grønt på praktikanternes skærme.

Journalisten har tidligere beskrevet det nye computersystem her.

Da det nye digitale praktiksystem blev testet i slut september, var der flere fejl, som skulle rettes op, før systemet gik i luften i dag.

Majlinda Urban Kuci har ikke overblik over, hvor mange der er ramt af problemet, eller om det også har ramt praktikstederne. Men en række praktiksteder klager på Twitter over, at systemet ikke virker for dem.

”Jeg kan høre nogen sige, at systemet er nede, men at de ved, at de har en aftale,” fortæller Majlinda Urban Kuci om stemningen i baggrunden.

Men it-problemerne kan få konsekvenser, vurderer hun.

”Det kan få den konsekvens, at hvis der sidder et medie og har trykket en praktiksøgende grøn, og vedkommende ikke kan trykke igen, så kan anden runde gå i gang. Og så tror mediet, at det er en afvisning. Konsekvensen kan være, at der var et match, som så ikke bliver et match alligevel. Og der er løsningen at skynde sig at ringe til det pågældende medie. Det kan jeg se, at folk gør. De fleste går og snakker i telefon. Nogle krammer og er glade. Der er lidt af hvert,” siger Majlinda Urban Kuci.

Journalisten forsøger at få en kommentar fra Pia Færing eller en anden med ansvar for det elektroniske praktiksystem.

1 Kommentar

ARRH
7. NOVEMBER 2018
SÅ pinligt, så helt vildt
SÅ pinligt, så helt vildt pinligt. I år er der færre ansøgere pr praktikplads end de foregående fem år og derfor minimum pres på systemet: - alligevel bryder det sammen. Og sådan er det iøvrigt hver gang et nyt computersystem rulles ud på DMJX.