Jysk Fynske Medier skal spare igen

Sidste uges byttehandel med Politikens Lokalaviser betyder, at Jysk Fynske Medier skal gennem en sparerunde af ukendt størrelse. ”Vi har også fået at vide, at de nye kolleger, der er kommet til, er lige så fastansatte som alle andre fastansatte,” siger tillidsrepræsentant

Fredag i sidste uge kom det frem, at Jysk Fynske Medier og Politikens Lokalaviser overtager en række af hinandens medier. 

I dag fik tillidsfolkene på Jysk Fynske Medier at vide, at de ikke skal forvente, at koncernen viderefører alle aviserne, som de har købt af konkurrenten. Derfor skal Jysk Fynske Medier gennem en ny sparerunde af ukendt omfang.

Det står klart efter et møde i dag mellem Jysk Fynsk Mediers journalistiske chefredaktør Troels Mylenberg og tillidsrepræsentanterne Lene Sarup, Steffen Lilmoës, Birgitte Avnesø og Per Schultz-Knudsen.

Lene Sarup, tillidsrepræsentant på Fynske Medier, siger:

”Vi skal ikke forvente, at alle titler bliver videreført. Men vi har også fået at vide, at de nye kolleger, der er kommet til, er lige så fastansatte som alle andre fastansatte. Vi er en stor koncern, og nu skal vi se, om vi kan finde plads til dem i den kommende periode,” siger hun.

Aftalen med Politikens Lokalaviser betyder, at Jysk Fynske Medier har overtager syv medarbejdere.

Har overtaget syv aviser

Jysk Fynske Medier har købt syv titler af Politikens Lokalaviser. Aviserne er placeret i Kolding, Haderslev, Aabenraa, Sønderborg, Esbjerg, Varde og Odense. Med aftalen kommer Jysk Fynske Medier dermed til at udgive to aviser i flere områder.

Lige nu er ledelsen ifølge Lene Sarup i gang med at undersøge, om det økonomisk kan betale sig at fortsætte med at udgive alle aviserne.

14 dage til at finde besparelser

Med andre ord kommer besparelsernes omfang til at afhænge af, hvor mange lokalaviser, der videreføres. Derfor er der ikke sat mål på besparelsernes størrelse.

”Det hele er meget ukonkret,” siger Lene Sarup.

Der er nu afsat 14 dage til at finde besparelserne.

Jesper Rosener, adm. direktør i Jysk Fynske Medier skriver i en mail til Journalisten om konsekvenserne af samarbejdet med Politikens Lokalaviser, at der er ”megen aktivitet i vores koncern lige nu. Herunder i forhold til vurdering af konsekvenserne efter vores udmelding i fredags,” skriver han.

Jesper Rosener og Troels Mylenberg har ikke yderligere kommentarer lige nu, skriver Jesper Rosener. 

Bekymring i DJ

Fredag sagde DJs forhandlingschef Claus Iwersen, at byttehandlen mellem Jysk Fynske Medier og Politikens Lokalaviser bekymrede ham.

”Jeg er bekymret for, om sådan en manøvre vil blive brugt som en spareøvelse – det, man tit kalder synergieffekter,” siger forhandlingschef Claus Iwersen.

Direktør i Politikens Lokalaviser Søren Riis sagde fredag, at det var det for tidligt at sige, om byttehandelen vil betyde, at titler lukkes, eller medarbejdere afskediges.

”Vi har ikke konkrete planer. Ingen titler lukker nu, og ingen medarbejdere opsiges i dag,” sagde han.

 

0 Kommentarer