Journaliststuderende spiser kat på nettet

Journaliststuderende fra DJH har lagt billeder på Facebook, hvor en kat bliver slagtet, og hvor de derefter spiser den, for at sætte fokus på dyrevelfærd.

Journaliststuderende fra DJH har lagt billeder på Facebook, hvor en kat bliver slagtet, og hvor de derefter spiser den, for at sætte fokus på dyrevelfærd.

Billederne er taget til en artikel, der blev bragt i de journaliststuderendes magasin Citat. Det skriver B.T.

»Artiklen skal give fornemmelsen af, at der, selv om det er et kæledyr, bare er tale om et stykke kød,« forklarer magasinets redaktør, Laura Bøge Mortensen.

Hun mener, at det er et paradoks, at vi passer så godt på vores kæledyr, men ikke tænker over, om de grise, vi spiser, har haft et godt liv. Derfor har magasinet valgt den provokerende aktion, som er endt med en billedserie og en reportage.

Dyrenes Beskyttelse bryder sig bestemt ikke om aktionen.

»Det er den dårligste måde at sætte fokus på dyrevelfærd på. Og katten er netop et af de dyr, vi får flest henvendelser omkring, fordi de lever et dobbeltliv. Jeg kan ikke begribe det og finder ideen meningsløs,« siger han.

De journaliststuderende forklarer, at katten skulle aflives alligevel, og at den er blevet slagtet af en landmand. Hvis man er i tvivl, er slagtningen også gengivet i den billedserie, magasinet har lagt på Facebook.

Se billederne her (kræver Facebook-login).

20 Kommentarer

Morten Wilder
24. AUGUST 2008
Re: Journaliststuderende spiser kat på nettet

bare dog vi kunne gøre det samme med mennesker, holde bestanden nede? det undre dig at  jeg samligner med dyr og mennesker, men tit er det sådan, jo mere man lære og respektere dyr, jo mere respktere man og forstår mennesker, liv, er liv, om det er en myre, en flåt, en kat eller et menneske er vel det samme i præncippet, respekten for liv og for folks følser, jeg tror folk har flere katte end kaniner og i kina, ja, der har de spist det altid, så det røre mig ikke, for dem er det mad, for at leve, det de gjorde der, var ikke fordi de manglede mad, men at uvidenhed og en noget så underlig "vi har et problem" lad os spise en kat!! for at vise problemet? for mig, er det underligt, og de burde stå til ansvar, jeg meldte dem til politiet, men som sagt, det var lovligt at nakke den, og det er ikke ulovligt at spise katte, men derfor kan vi der ikke bryder sig om den slags, vel stadig "brokke" os og undre os. for jeg undre mig, stadig over det her.

pointed med vold imod mennesker var ikke at man skulle gøre det, men at  de ville gøre opmærksom på et dyrevelfærds problem, som jeg er ganske enig med i øvrigt, men måden og fortælle det på virker ikke som om det er folk der holder af dyr, der gjorde det, men at det var af "berømmelse i de 5 min" og det var det.  og derfor min måde og samligne med vold, for man går jo ikke ud og slå en, for at gøre opmærksom på vold, eller, man skamfere da ikke en hest for at gøre opmærksom på at det også er et problem, gør man?

 

Mvh.

 

Morten Wilder

Lone Jensen
10. JUNI 2008
Re: Journaliststuderende spiser kat på nettet

Det er "sjovt" at læse hvordan flere skriver at "det er jo bare en kat, et dyr".. Øhh ja og du er bare et menneske! Vi lever alle på den samme planet. Mennesker var her ikke først og styrer, leder, ejer ikke alt andet liv på denne jord. Det er utroligt at se hvor mange der er så fandens forelskede i sig selv og sin race at alt andet "umenneskeligt" ikke betyder noget som helst. Nårhh jo, det skulle da lige være hvis erneovergreb vel?r så heldig at se nuttet ud.. Men den holder så heller ikke længere nu kan vi se.

Fair nok at i prøver på at komme med en rigtig god pointe, men hvad er det dog for en måde at gøre det på? For mig virker det det meget barnligt og måske som noget der er lidt forbudt og spændende..?

Vi går jo heller ikke ud og misbruger et barn for at gøre folk opmærksomme på børneovergreb vel?

Er grænserne ved at ryge helt ud med badevandet? Hvad bliver det næste så?

Det er da fløjtene ligegyldigt om katten blev slået ihjel af jer eller en bondemand, det er forkert uanet hvad!

Vold avler vold... Dette giver bare andre sære, syge folk lyst til at gå ud og gøre det samme..

martin jensen
10. JUNI 2008
Re: Journaliststuderende spiser kat på nettet

jeg mener at denne debat er gået forvidt, en kat er jo kun et dyr. det er vel endelig det samme som at spise en hest, der er mange små piger mv. som aldrig kunne finde på at spise en hest fordi det er et dyr som de ser som et kæledyr. og det med at de er blevet truet på livet mener jeg er på grænsen på hygleri.

 det er okay at have den holdning at du personligt ikke vil spise den kat du har der hjemme (ville jeg da heller ikke) nen faktum er at en kat faktisk er et dyr. jeg mener at folk må stoppe med den denne snak om "det var da godt nok forferteligt" bla bla bla. tag til kina og i kan få saveret hund.

det er lidt ligesom muslimer der ikke vil spise gris, og mener det er et urent dyr. så skal de da heller ikke tvinges. og det er da ikke fordi de brokker sig over at vi spiser det. bare de slipper ? er det ikke i bund og grund det som er hovdesagen. hvis folk vil spise ko, gris, får, hest, hund eller kat så lad da folk selv om det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bjørn Sørensen
9. JUNI 2008
Re: Journaliststuderende spiser kat på nettet

@ Galberg

Nu var det jo netop debatten i det etiske i at slagte og spise dyr som de journaliststuderende ville sætte igang på en lidt utraditionel måde. Og det må man sige er lykkedes. Du forholder dig overhovedet ikke til essensen, men er tydeligvis styret af en harme, der desværre skygger fuldstændig for, hvad det handler om. Hvorfor forholder du dig ikke til det grundlæggende spørgsmål om det er iorden, at vi som mennesker slagter og spiser dyr? Hvilket det jo naturligvis er. Det lykkes dig heller ikke at forklare, hvorfor det er mere modbydeligt at spise en kat end en gris? Din sammenligligning med holocaust er desuden himmelråbende vanvittig. Desuden er dokumentationen for det fuldt ud lovlige ikke til at skyde igennem. Mht det rent journalistiske projekt er jeg dog skeptisk. Journalister bør ikke selv skabe historierne, men hellere beskrive, hvad der foregår. En reportage-rejse til en kattespisende kultur, havde været den rette jounalistiske tilgang, mener jeg - men din kritik er langt over målet.

Michael Bjørnbak Martensen
8. JUNI 2008
Re: Journaliststuderende spiser kat på nettet
At sætte historier i scene er ikke en sag for journalister - så denne happening er en rigtig skidt idé, og derfor en skændsel for faget.

Flere