”Ingen er som hende, og derfor er hun årets bladtegner”

Louise Thrane Jensen er netop blevet hyldet med bladtegnernes pris. ”Hun udviser et sjældent mod i et felt med mange traditionalister,” lyder det om prisvinderen, som især arbejder for fagblade

Tynde arme, store kroppe, skøre proportioner og vilde farver. Louise Thrane Jensens tegnestil er svær at beskrive, men let at genkende.

Og i dag har Danske Bladtegnere hyldet Louise Thrane Jensen for hendes særlige stil og humor med titlen som årets bladtegner.

”Hun udviser et sjældent mod i et felt med mange traditionalister og fælles inspirationskilder. Ingen er som hende, og derfor er hun årets bladtegner,” udtaler Danske Bladtegneres nyvalgte formand, Erik Petri, i en pressemeddelelse.

Til daglig arbejder Louise Thrane Jensen med både illustration, tekst og animation hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Ved siden af tegner hun for flere fagblade og har bl.a. tegnet til Folkeskolen, Socialpædagogen, Magasinet 360 og Danmarks Naturfredningsforening.

Hun er uddannet illustrator fra Designskolen i Kolding.

”Jeg er meget glad og rørt over at modtage prisen. Jeg kunne pege på mange andre, som havde fortjent den før mig,” siger Louise Thrane Jensen selv til Journalisten.

Om sin arbejdsproces forklarer hun:

”Jeg prøver oftest at finde en humoristisk vinkel krydret med lidt selvironi, når jeg tegner. Jeg tror, det er, fordi jeg i det virkelige liv er lidt af en tørfisk – jeg er ret langsom og når aldrig rigtig at få sagt noget sjovt. Min chance for at gøre det er måske mine tegninger.”

Erik Petri fremhæver Louise Thrane Jensen som et eksempel på de bladtegnere, som arbejder for smalle medier som fx fagblade.

”Det er et område inden for bladtegning, som fortjener mere synlighed,” udtaler Erik Petri i pressemeddelelsen fra Danske Bladtegnere.

”Både fordi de fantastiske tegninger er værd at se på, men også fordi de er med til at klarlægge relevante problemstillinger, der sjældent når de store medier. Det er Louise et pragteksempel på,” fortsætter han.

Louise Thrane Jensen forklarer, at det ikke så meget er et valg, at hun arbejder for de mindre medier.

”Det er lidt et tilfælde, at jeg er endt der. Men jeg ville måske blive rastløs, hvis jeg skulle tegne for det samme medie hele tiden. Jeg er glad for at pingponge med forskellige redaktører og arbejde med medier, som beskæftiger sig med noget forskelligt,” siger hun.

Men prisen følger blandt andet 5.000 kroner.

0 Kommentarer