Hvilken journalist eller redaktør var bedst til at sætte dagsorden i 2010? Var det Cavling-vinderne, Lisbeth Knudsen, Kurt Lassen eller måske Qvortrup? Kom med dit bud.
Onsdag i denne uge offentliggør Journalisten årets magtliste med mediebranchens mest magtfulde personer. Men før vi offentliggør listen, spørger vi læserne på Journalisten.dk, hvem de synes gør sig fortjent til titlen som årets dagsordensætter.
I modsætning til tidligere år gælder det denne gang kun journalister og redaktører. Samtidig handler det kun om dagsordensættende magt – ikke politisk eller økonomisk magt.
Men hvem synes du er Danmarks mest dagsordensættende journalist eller redaktør? Er det Cavling-vinderne fra Jyllands-Posten – Asger Westh, Lars Nørgaard Pedersen og Stine Larsen?
Er det Janus Metz, der lavede "Armadillo"-filmen? Er det Thomas Nørmark Krogh og Kasper Vedsmand, der stod bag historierne i B.T. om Helle Thornings-Schmidts skatteforhold? Eller måske Tanja Frederiksen fra TV 2, som sammen med Sigge Winther udgav bogen "Projekt Løkke", der satte gang i den såkaldte mailgate-skandale om overbetaling af private sygehuse?
Måske synes du, Berlingske Tidendes Lisbeth Knudsen skal være nummer 1, fordi hun skriver ledere og blogs, der bliver lyttet til? Eller Tøger Seidenfaden, fordi han har et kulturradikalt svar på det meste? Og hvad med Henrik Qvortrup, Ulla Østergaard og Hans Engell, Kurt Westergaard eller Kurt Lassen?
Det er fjerde gang, Journalisten laver en magtliste. Det første år vandt Mecoms David Montgomery, siden fulgte Anders Fogh Ramussen, og sidste år var det statsminister Lars Løkke Rasmussen foran Lars Henrik Munch fra JP-Politiken og DR's bestyrelsesformand Michael Christiansen. Ingen af disse vinder dog i år, fordi listen denne gang er forbeholdt redaktører og journalister.
Den bedst placerede redaktør på magtlisten sidste år var Tøger Seidenfaden (nummer 7), og den højest placerede journalist var Lasse Jensen fra P1's "Mennesker og Medier".
På Magtlisten 2011 handler det om dagsordensættende magt. Og her tæller det både at kunne finde historierne frem og fortolke dem.
Det giver således point at kunne påvirke:
- hvad der kommer øverst på nyhedsdagsordenen
- hvad der bliver talt om i befolkningen
- borgernes opfattelse af, hvordan verden skal anskues
- forandringer i samfundet
Sidste års magtliste kan du læse her
Hvis du har et bud på Danmarks bedste dagsordensætter, så kom med det herunder i kommentarfeltet.
4 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Jeg gætter på Mogensen og Kristiansen. De vælger 2 gange hver uge hvilke politiske sager der skal ha' fokus. De kan få en hvilken som helst politiker til at deltage i programmet. Og deres vurdering af sagerne giver seerne en fornemmelse af "at komme hele vejen rundt".
Er det mediernes, befolkningens eller folketingets dagsorden?
I medierne kunne folkene bag Helle TS's skatteforhold være et godt bud, da det blev vendt i alle medier. I folketinget kunne Tanja F via sin afsløring af overbetaling være et bud. I befolkningen kunne dem, der laver spisesedlerne for eb og bt være et bud.
Morten Spiegelhauer burde få en pris for hans opsøgende og dybdeborende journalistik i dagligdagens problematikker omkring stort og småt for den almindelige borger i Danmark.
Tøger Seidenfaden.
Når manden foretager sig noget, bliver der talt om det. Han skiller vandene, men han skaber ommærksomhed om sin person, sin avis og sine holdninger. Han skaber debatte, og han takker aldrig nej til at tage den efterfølgende.
Og så får han meget ret i de mange diskussioner og debatter, som han deltager meget sagligt i og altid på et symapatisk niveau under fnidder og personangreb. En stærk personlighed, som jeg er meget, meget uenig med, men kun kan respektere.