DI og KL sidder tungt på medierne

Landets 25 største interesseorganisationer - heriblandt Dansk Industri og Kommunernes Landsforening - dominerer dagsorden i de danske dagblade. Det viser en ny kortlægning, som sætter eksakt tal på.

Landets 25 største interesseorganisationer – heriblandt Dansk Industri og Kommunernes Landsforening – dominerer dagsorden i de danske dagblade. Det viser en ny kortlægning, som sætter eksakt tal på.

I Danmark har vi omkring 2.500 interesseorganisationer, men blot 25 af landets største interesseorganisationer er med i over halvdelen af alle avisartikler, hvor en interesseorganisation indgår som kilde.

Det fremgår af kortlægningen, skriver Videnskab.dk.

Særligt Dansk Industri (DI), Kommunernes Landsforening (KL) og Landsorganisationen i Danmark (LO) dominerer de danske medier.

»I et demokrati er det vigtigt, at forskellige grupper har mulighed for at gøre sig gældende. Mennesker har mange forskellige interesser på samme tid, og der er så mange, journalisterne kunne ringe til. Derfor er det overraskende, at kilderne er så skævt fordelt, og at tallet er så markant,« siger Anne Skorkjær Binderkrantz, lektor, ph.d. på Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet, til Videnskab.dk.

Tallene bygger foreløbig alene på analyser af artikler i Jyllands-Posten og Politiken, men undersøgelsen er en del af et større projekt om interesseorganisationernes kamp for at få indflydelse i forvaltningen, parlament og medier.

1 Kommentar

Esben Ørberg
7. JUNI 2011
Re: DI og KL sidder tungt på medierne

Fantastisk spændende projekt, tænker man. Men se om der er belæg - endsige noget at komme efter. Næh. Artiklen linker til videnskab.dk, som ikke siger mere end Journalistens citat-link.

Og linker til forskningsprojektet, hvis site ikke har bragt nyt i de senere måneder.

Måske er det ikke værd at brokke sig over, men jeg er ofte irriteret, når jeg klikker mig frem mod en oplysning, som jeg er stillet i udsigt - ofte på et andet site - og ender med en lang næse. I dette tilfælde forventer jeg/man blot en smule fakta om eks. hvilke interesseorganisationer, der sidder tungest. Men nej.

Jeg kender ikke omstændighederne bag projektet, men jeg irriteres over at videnskab.dk (i mindre grad over journalisten.dk, som blot citat-linker) går ud med en historie på så tyndt grundlag. Et par uklare citater fra projektlederen er altså for lidt - især for videnskab.dk. Kom igen. Giv os snarest mere om dette spændende forskningsprojekt.