Hvem er bedst til retssikkerhed

Nominer dig selv eller din kollega til Advokatrådets Journalistpris på 20.000 kroner. Journalistik om retssikkerhed inden for alle områder kan nomineres

Juridiske kampe med offentlige myndigheder eller forvaltninger. Borgeren mod staten. Danskernes retssikkerhed. Terrorbekæmpelse.

Retssikkerhed har mange vinkler, og Advokatrådets Priskomité fortolker begrebet bredt, når de vurderer, hvem af de nominerede, der skal have Advokatrådets Journalistpris i 2013 på 20.000 kroner.

Alle kan nominere sig selv, kolleger eller en samlet redaktion for artikler eller temaer med retssikkerhed som omdrejningspunkt. Medieplatformen er underordnet.

Deadline for nominering er 1. maj 2013 og prisen uddeles på Advokatmødet i København den 7. juni.

Nominering med navn og kort begrundelse sker på mail til Advokatsamfundets kommunikationschef Hanne Hauerslev, hha@advokatsamfundet.dk. Læs mere om Journalistprisen og Advokatmødet på advokatsamfundet.dk

1 Kommentar

Lisa Ahlqvist, fmd Samfundspartiet Glostrup
8. MARTS 2013
Advokatrådets Journalistpris
Advokatrådets Journalistpris 2013 bør helt naturligt gå til journalist Thomas Kokholm, som afslørede politisk krminalitet og korruption, da han som journalist på Folkebladet for Glostrup, Brøndby og Vallensbæk, gravede dybt ned i Glostrups socialdemokraters ildelugtende og marxistiske underverden af rå udemokratisk magtfuldkommenhed.

Thomas stak modigt hovedet ind i en socialdemokratisk pamperhvepserede og afslørede kontant og uden rysten på hænderne, at Glostrups nu meget fhv. Socialdemokratiske borgmester, Søren Enemark, havde begået IT kriminalitet, der senere skulle fælde borgmesteren og sende ham i fængsel.

Da han var borgmester, tvang Søren Enemark en ansat på Rådhuset, til at finde smudsige og grimme sager om byrod Charlotte Brangstrup, idet hun hoppede af fra SF lige efter kommunalvalget i 2009. At skifte parti er ikke blot lovligt, men en Grundlovssikret ret, jvf §56. Og det er ikke specielt usædvanligt at politikerne skifter parti efter et valg.

Hvad Thomas Kokholm imidlertid stod op imod, var Socialdemokraternes 81 års uafbrudt enevælde i Glostrup. Og de som satte sig op imod disse magtfuldkommende marxistiske Socialdemokrater i Glostrup, fik helt "naturligt" kærligheden at føle, idet de så sig selv som rette bykejsere og ikke det mindste demokratiske.

Selvom Glostrups Socialdemokrater som sædvane benyttede de kommunalt ansatte, som var det deres helt eget partiapparat, ja, det var en offentlig hemmelighed, at det var godt at have partibogen i orden, hvis man ønskede ansættelse i Glostrup Kommune, gik dav borgmester Søren Enemark lige en tand for meget over stregen.

Og, takket været journalist Thomas Kokholm dybtborende journalistik, og ikke mindst hans frygtløshed, faldt nu meget fhv Glostrup borgmester Søren Enemark af i svinget, meldt til politiet, sigtet for IT kriminalitet, fyret som borgmester, smidt ud af kommunalbestyrelsen. Og sluttelig idømt 30 dages ubetinget fængsel i Retten i Glostrup i juni 2012, som senere samme år blev stadfæstet af Østre Landsret.

Dette kostede den modige Thomas Kokholm langt mere end blod, sved og tårer. For Enevældets Socialdemokratiske herskere i Glostrup giver sig ikke uden videre, for de har i årevis pudset embedsvældet på deres virkelige eller som regel noget tiere, deres imaginære fjender, som de noget paranoidt så alle vegne.

Derfor kostede det nok også jobbet i Glostrup for Danmarks modigste journalist og forkæmper for den grundlovssikrede ytringsfrihed, Thomas Kokholm.

Det mindste den gode Thomas helt naturligt fortjener, er at Advokatrådet og alle demokratisksindede borgere sætter pris på hans uvurderlige kamp for ytringsfriheden og selveste friheden og ærer Thomas Kokholm med Advokatrådets Journalistpris 2013.

For uden modige, frygtløse journalister som Thomas Kokholm, ville vi hverken have ytringsfrihed eller demokrati, men leve et liv i mørke og uvidenhed.

Derfor er Thomas den helt naturlige modtager af Advokatrådets Journalistpris 2013.

Lisa Ahlqvist
Samfundspartiet Glostrup