Ekstra Bladet vinder i landsretten

Må igen omtale Peter Forchhammer. »Enhver platugle skal ikke kunne lave aftaler, der rækker videre end pressenævn og domstole,« siger chefredaktør Poul Madsen

Ekstra Bladet må igen omtale Peter Forchhammer uden at skulle betale til den fallerede rigmand.

Sagen om aftalen mellem Peter Forchhammer og Ekstra Bladet er netop afgjort i Østre Landsrets 10. afdeling.

Her har landsdommerne M. Stassen, Michael Kistrup og Morten Kroon underkendt aftalen mellem avisen og den tidligere milliardær.

Aftalen blev indgået i 2001. Her lovede Ekstra Bladet ikke at nævne Peter Forchhammers navn i avisen. Hvis det alligevel skete, skulle avisen hver gang betale Peter Forchhammer 25.000 kroner.

Aftalen blev indgået mellem daværende ansvarshavende chefredaktør Bent Falbert og den tidligere milliardær Peter Forchhammer.

Den aktuelle sag mellem Peter Forchhammer og Ekstra Bladet begyndte i byretten i starten af 2012. Sagen blev anlagt af Peter Forchhammer, der mente, at avisen havde overtrådt aftalen flere gange i løbet af 2011.

I marts sidste år tabte Ekstra Bladet sagen i byretten. Avisen blev pålagt at betale 100.000 kroner og sagens omkostninger, 40.200 kroner. Men sagen blev anket, og nu har Ekstra Bladet altså genvundet retten til at omtale Peter Forchhammer i bladets spalter.

»Det betragter jeg som en sejr for ytringsfriheden,« siger Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen.

»Enhver platugle skal ikke kunne lave aftaler, der rækker videre end Pressenævnet og domstolene. Det er en sejr for den kritiske journalistik. Vagthunden skal ikke kunne stoppes af alle mulige platugler.«

Det fremgår af dommen, at aftalen er i strid med aftalelovens §36.

Skal Peter Forchhammer nu i spalterne?

»Selvfølgelig skal han det. Vi vil omtale ham, når det er relevant. Det er fuldstændig grotesk, hvis vi som det eneste medie i Danmark ikke skulle kunne omtale manden,« siger Poul Madsen.

2 Kommentarer

mogens laier
11. FEBRUAR 2013
Hvem er platuglen, Bent
Hvem er platuglen, Bent Falbert eller Peter Forchkammer.
Jørgen Bishoff
8. FEBRUAR 2013
Hvor er det godt, at Danmark
Hvor er det godt, at Danmark har en så seriøs og antipopulistisk chefredaktør i Poul Madsen. Danmark har virkelig brug for en mand, der sætter sin avis over sin egen person.