Her er årets bedste avisdesign

Politiken og Information løb med opmærksomheden, da priserne for Årets Avisside blev uddelt i går. Ingen websites var gode nok til at få guld (Rettet).

Politiken og Information løb med opmærksomheden, da priserne for Årets Avisside blev uddelt i går. Ingen websites var gode nok til at få guld (Rettet).

Påklædningsdukker med afrohår og billedcollage med dræbte, danske soldater gav guld til Information og Politiken. På Mediekonferencen, der i år bliver afholdt i Kolding, kårede Danske Dagblades Forening årets bedste avisdesign.

Information fik guld for illustrationen af en artikel om sorte kvinder, der skjuler deres naturlige hår. Artiklen blev ikke illustreret med arkivbilleder, men med "påklædningshoveder", hvor man kunne sætte forskellige frisurer på de forskellige kvinder. Også Politiken modtog guld for en artikel i sektionen PS, der med billeder og grafik fokuserede på de dræbte danske soldater i Afghanistan.

Blandt andet Fyens Stiftstidende og Skive Folkeblad gjorde sig bemærket i sølvkategorien. Her finder vi også en avisside fra Ekstra Bladet, der rapporterer fra redningsaktionen for de indespærrede minearbejdere i Chile. Opslaget viser, præcist hvor stort det hul er, som minearbejderne skal op ad. Avisen inviterer læserne til at brede avisen ud på gulvet og stille sig på den for at se, om de selv ville kunne slippe gennem det hul.

»Denne avis-præsentation er bragende godt tænkt, det er virkningsfuldt, enkelt – igen "keep it simple". Og – som en hyldest til papiravisen – siger jeg bare: Forestil dig denne historie på en iPad…!« sagde juryformand Søren S. Nielsen om Ekstra Bladets design.

I webkategorien var der ingen hjemmesider, der var gode nok til at vinde guld. Juryen opfordrede i stedet medlemmerne til at sende flere forslag ind næste år. Men der var alligevel sølvmedaljer til Berlingskes forside, B.dk, »selv om brugerne kan blive kortvarigt ramt af forvirring i forhold til prioritering i forsidens top,« som juryen skriver. Jyllands-Posten fik sølv for sit Faktameter på nettet, og der var også en sølvmedalje til dagbladet Arbejderen for deres side om Folketingsvalget.

Du kan se alle vinderne her.

Rettet 11/11: Det var ikke juryen som sådan, men juryformand Søren S. Nielsen, der snakkede om Ekstra Bladets design.

0 Kommentarer