Fox News afsløret i skjult PR-fidus

I årevis benyttede PR-folk i Fox News sig af hemmelige identiteter, når de skulle påvirke meningsdannelsen på nettet. En medarbejder optrådte under mere end 100 forskellige navne

News Corporation er ikke kun involveret i skandalen om telefonaflytninger foretaget af avisen News of The World i Storbritannien. I en årrække arbejdede PR-afdelingen i Fox News i USA efter højst utraditionelle metoder.

Det fremgår af en bog om News Internationals grundlægger Rupert Murdoch, skrevet af journalist David Folkenflik. Ifølge David Folkenflik sendte Fox News ikke kun pressemeddelelser ud. De havde også orkestreret et stort net af mere end hundrede ikke-eksisterende personer, som gik til angreb på bloggere, der kritiserede Fox News.

»Sent om aftenen forventede ledelsen, at PR-medarbejderne svarede på enhver negativ eller selv neutral ytring, uanset hvor mange eller få læsere, der var på bloggen,« fortæller David Folkenflik til radioprogrammet On The Media på NPR.

Ifølge David Folkenflik havde en medarbejder 20 forskellige identiteter på nettet, når hun skrev kommentarer. En anden optrådte under mere end 100 forskellige opdigtede navne.

»De var nødt til at købe brugte, bærbare computer på private kreditkort, fordi deres chefer ikke ønskede, at det kunne spores tilbage til Fox News eller News Corp,« forklarer David Folkenflik i programmet.

I bogen Murdoch’s World skriver han, at mange PR-medarbejdere foretrak at gå på nettet via modem eller deres mobiltelefon, fordi de mente, at det gjorde det nemmere at skjule, at den samme person stod bag en række fiktive personer.

David Folkenflik siger, at PR-medarbejdere kunne blive vækket midt om natten af deres chef og spurgt, hvorfor de lå og sov, når der var en kommentar på nettet, de ikke havde svaret på.

0 Kommentarer