Efterretningstjeneste hyrer gravejournalist til research

Den norske efterretningstjeneste har ansat en graverjournalist til at jage og afsløre potentielle terrorister på nettet.

Den norske efterretningstjeneste har ansat en graverjournalist til at jage og afsløre potentielle terrorister på nettet.

Det norske politi får nu researchhjælp fra en lidt uventet kant. Politiets Sikkerhetstjeneste (PST), det norske svar på PET, har ansat en graverjournalist med speciale i digitale medier og undersøgende metoder. Det skriver Politiken.dk.

»Han kommer til at være central i den videre indhentning af information fra åbne kilder«, siger kommunikationsdirektør i PST, Trond Hugubakken, ifølge Politiken til den norske netavis vg.no.

PST er blevet hårdt kritiseret efter angrebet mod Oslo og øen Utøya i juli i år – kritikerne mener, at tjeneste burde have opdaget gerningsmanden Anders Behring Breivik langt tidligere. Breivik købte blandt andet 6.000 kg kunstgødning på nettet. Gødningen brugte han til at lave den bilbombe, der den 22. juli ødelagde store dele af det norske regeringskvarter. Anders Behring Breivik ejede tre våben og var derudover meget aktiv på højreorienterede webfora, hvor han udbasunerede sine nationalistiske holdninger. Alligevel var han ikke på politiets radar.

Den nyansatte, unavngivne journalist har tidligere arbejdet som fagmedarbejder ved det norske 'Institutt for Journalistikk' og har blandt andet stået for et kursus med det karakteristiske navn 'Digital sporhund'.

0 Kommentarer