DR: Fejl at lege gætteleg med nytårstalen

DR's journalister skal ikke lade som om de gætter indholdet af statsministerens nytårstale, når de allerede kender den, fastslår chef på TV Avisen

DR's journalister skal ikke lade som om de gætter indholdet af statsministerens nytårstale, når de allerede kender den, fastslår chef på TV Avisen

Det var en fejl af DR's journalister at lade som om de gættede indholdet af statsministerens nytårstale, selv om de allerede kendte hele talen ordret, fastslår journalistisk chef på TV Avisen, Johan Engbo overfor Ritzau (via avisen.dk).

"Det duer selvfølgelig ikke, at vi på den her måde kommer til at foregive noget, som ikke er rigtigt", siger Johan Engbo til Ritzau.

Morgenavisen Jyllands-Posten skriver i dag, hvordan journalisterne Ask Rostrup og Klaus Bundgård Povlsen som optakt til, at selve talen blev transmitteret, "gættede" på, hvad statsminister Helle Thorning-Schmidt ville sige.

På det tidspunkt havde de haft talen i flere timer – den var blot klausuleret til først at måtte offentliggøres efter transmissionen.

"Det er en helt relevant kritik. Og vi har haft en drøftelse internt efterfølgende", siger Johan Engbo.

Talen blev sendt fra statsministeriet til de fleste danske medier allerede om formiddagen den 1. januar.

Også flere politikere legede gætteleg med den klausulerede tale.

Til Politiken siger Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby, at hun "gættede" med på talen i studiet i DR, selv om hun allerede havde læst talen, fordi hun fik stillet et spørgsmål om talen:

»Så hvad skulle jeg have gjort? Vi stod tre personer på live-tv og bliver spurgt om noget: Skulle vi så have sagt, at det ville vi ikke svare på?« siger Ellen Trane Nørby.

1 Kommentar

Lars Sundling
3. JANUAR 2013
Re: DR: Fejl at lege gætteleg med nytårstalen

Der er ikke noget at sige til, at troværdigheden for journalister er konstant faldende.

Nu beklager Johan Engbo det skete, men hvorfor først nu - kunne kan ikke se problemet før "afsløringen"?

Og hvorfor reagerede ingen journalistet og modsatte sig dette falskneri overfor seerne? 

Er etik og almindelig moral efterhånden blevet helt ligegyldigt?

Pinligt!