Stavefejl sender Krause-Kjær på vildspor

Kommentator har fjernet blogindlæg, der kritiserede SF's formand for at være usynlig i medierne. »Jeg havde stavet navnet forkert, så jeg fik forkerte data,« siger Niels Krause-Kjær

Kommentator har fjernet blogindlæg, der kritiserede SF's formand for at være usynlig i medierne. »Jeg havde stavet navnet forkert, så jeg fik forkerte data,« siger Niels Krause-Kjær

Blogindlægget "Hvor er SF's formand?" nåede højst at være offentliggjort i 20 minutter. Så fjernede forfatteren, Niels Krause-Kjær, sit blogindlæg igen.

På grund af en stavefejl havde Niels Krause-Kjær fået et helt forkert billede af, hvor usynlig – eller rettere synlig – SF's nye formand, Annette Vilhelmsen, er i medierne.

Niels Krause-Kjær havde søgt hende på Infomedia og var nået frem til, at Annette Vilhelmsen kun var blevet omtalt i danske medier 37 gange i den måned, der er gået siden formandsskiftet.

"Til sammenligning har Margrethe Vestager været nævnt 1.657 gange. Johanne Schmidt-Nielsen 1.134 gange. Lars Barfoed 501 gange. Og Thor Möger, som Wilhelmsen fyrede med det samme og i dag er absolut ingenting, er nævnt 258 gange de seneste 30 dage," skrev Niels Krause-Kjær.

»Jeg havde skrevet en kritisk blog om Annette Vilhelmsens første tid som formand,« siger Niels Krause-Kjær til journalisten.dk.

»Men fordi jeg havde stavet navnet forkert, så fik jeg forkerte data. Der går knap 15 minutter, så bliver jeg gjort opmærksom på fejlen af en læser.«

Du havde garanteret stavet navnet med "W" istedet for "V"?

»Det var nemlig det, jeg gjorde! Og da jeg fik det vanvittigt lave resultat, forsøgte jeg at afgrænse mine søgninger på andre måder, jeg satte det i citationstegn og hvad man ellers gør, men det blev ved med at ende så lavt. Jeg tænkte ikke på, at navnet var stavet forkert.«

Da en læser gør Niels Krause-Kjær opmærksom på fejlen, tjekker han det med det samme og kan 30 sekunder efter se, at resultatet er helt forkert. Annette Vilhelmsen – korrekt stavet – er blevet omtalt i danske medier 1.651 gange den seneste måned, eller med andre ord næsten nøjagtigt lige så mange gange som Margrethe Vestager.

»Derfor valgte jeg at slette blogindlægget med det samme. Jeg gør så opmærksom på det, bl.a. på min Facebook-side. For ikke at luske ud ad bagdøren med det. Jeg skrev, at blogindlægget byggede på forkerte data,« siger Niels Krause-Kjær.

2 Kommentarer

Peter Andersen
5. DECEMBER 2012
Re: Stavefejl sender Krause-Kjær på vildspor

Og så behøver er det heller ikke værre. Lidt en storm i et glas vand. 

Peter Nielsen
29. NOVEMBER 2012
Re: Stavefejl sender Krause-Kjær på vildspor

Hej Niels Krause Kjær

Vil du så nu lave en positiv blog på, at Annette Wilhelmsen tilsyneladende er en af de mest synlige politikere i DK - altså ifølge Infomedia?