Direktør i konkursselskab ville ikke gøre noget anderledes

»Det er fantastisk, at to af bladene er oppe at stå igen, og at vi har bevaret nogle arbejdspladser.« Sådan siger direktør i det konkursramte selskab Danske Fagmedier A/S, som nu er genopstået i to nye driftsselskaber tre uger efter konkursen.

»Det er fantastisk, at to af bladene er oppe at stå igen, og at vi har bevaret nogle arbejdspladser.« Sådan siger direktør i det konkursramte selskab Danske Fagmedier A/S, som nu er genopstået i to nye driftsselskaber tre uger efter konkursen.
Selvom Danske Fagmedier den 17. juli gik konkurs, er fagbladet Licitationen allerede oppe at køre igen – både med en del af de tidligere journalister og direktøren i det kuldsejlede Danske Fagmedier, Nils Sjøgren. Også Motormagasinet udkommer atter på torsdag.

Mere end halvdelen af de 50 medarbejderne i Danske Fagmedier bliver ikke genansat, men skal have betalt deres løn af Lønmodtagernes Garantifond, og den tidligere tillidsmand på Danske Fagmedier er ikke lige så imponeret som direktøren:

»Jeg synes, at direktøren har tørret sin gæld af på andre, og det undrer mig, at han pludselig har kapital til at køre fagbladene videre i et nyt driftsselskab(…)I den her situation er jeg harm over, at det kan lade sig gøre at køre et firma ned, lade andre betale regningerne, og så bare køre det videre nogle uger senere. Det er sgu for bisset og en tand for smart.« sagde Terkel Spangsbo tidligere i dag til journalisten.dk

Kan du godt forstå, hvis nogle medarbejderes synes, det er en bisset måde at skille sig gratis af med en gruppe medarbejdere på?

»Nej. Jeg kan godt forstå, at de er kede af at miste deres arbejde, men det kan ikke komme som den helt store overraskelse for dem. Allerede da jeg overtog forretningen, var den i underskud, og der har været krisestemning gennem lang tid. Vi har prøvet at redde Danske Fagmedier, men det har desværre ikke kunnet lade sig gøre, « siger Nils Sjøberg.

Den tidligere tillidsmand Terkel Spangsbo vil ikke fortsætte som medarbejder i de nye driftsselskaber. Han har ikke tillid til direktøren og tror, at han kan finde på at lave samme selskabstrick igen.

Hvordan har du det med at være direktør, når nogle medarbejdere ikke har tillid til dig?

»Jeg er ked af, at de ikke har tillid til mig.«

Hvad vil du gøre for at genetablere medarbejderens tillid til dig?

»Jeg vil være mig selv, og jeg ikke ændre stil. «

Det er ikke hvert enkelt fagblad, som er gået konkurs, det er kun driftsselskabet, hvor alle medarbejdere var ansat. Direktøren lover dog, at han ikke vil gøre det samme igen. Medarbejderne, som før var ansat i driftsselskabet, får nu mulighed for at være ansat direkte på hvert enkelt fagblad i stedet.

Er der ikke noget, du burde have gjort anderledes i det her forløb?

»Jeg har ikke prøvet det før, jeg er jo også bare journalist. «

Men du er er også leder, er der ikke noget, du kunne have gjort bedre?

»Nej, der er ikke umiddelbart noget, jeg synes, at jeg kunne have gøre anderledes. Men der er ingen tvivl om, at det har været ekstremt hårdt for medarbejderne. «

0 Kommentarer