DBU: ”Det er en fantastisk video. Vi må tage hatten af for Peru”

DBU har modtaget en kæk Twitter-besked og tilhørende video fra fodboldlandsholdets første VM-modstander, Peru. Hilsenen slutter med ordene ”Vi ses på banen”. DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer: ”Der er virkelig format over det”

Fodboldlandsholdet i Peru er med til VM for første gang i 36 år. Derfor har det peruvianske fodboldforbund produceret en video, der skal sørge for, at slutrundens deltagere ikke har glemt det sydamerikanske land.

Videoen er lagt på Twitter, og en personlig hilsen er sendt afsted til de tre nationer, Peru skal møde i den indledende runde: Danmark, Australien og Frankrig. 

 

”Som I ved, er det længe siden, vi sidst var med til VM, og derfor har vi lavet denne video til at minde jer om, hvem vi er. Vi ses snart,” står der i den indledende hilsen, som DBU er tagget i på Twitter.

De to hold møder hinanden den 16. juni.

Imponeret kommunikationschef

Kommunikationschef i DBU Jakob Høyer er imponeret.

”Det er en fantastisk video. Vi må tage hatten af for Peru, når de på den måde sender en hilsen, der rummer så ufatteligt meget af landets historie og samtidig viser så meget hjerteblod rent fodboldmæssigt,” siger han.

Kommunikationschefen fortæller, at det før er set, at klubber og fodboldforbund tagger hinanden på sociale medier.

”Men på den måde at byde op til dans, som de gør her, har jeg ikke set før. Der er virkelig format over det,” siger han. 

En troværdig fortælling

Videoen hylder Perus fodboldhold. Men den fortæller også en større historie om landet Peru. Speakerstemmen fortæller, hvordan det peruvianske folk har kæmpet mod store rivaler som klima, økonomi, uretfærdighed og ligegyldighed. Ifølge kommunikationschefen har det en positiv virkning på modtageren.

”Der er andre lande i verden, der kun fremhæver, hvor gode de er, hvad enten det er inden for storpolitik eller fodbold. Dem, der har en ydmyghed, har en større troværdighed. Og det er det, der gør, at filmen bliver så følelsesmæssigt stærk,” siger Jakob Høyer.

Fodbold foregår ikke kun på banen

Ifølge Jakob Høyer er videoen et bevis på, at fodbold kan samle et folk.

”Videoen viser, at fodbold ikke kun handler om de 2×45 minutter på fodboldbanen. Fodbolden sættes i videoen ind i en historie omkring nationens stolthed,” siger kommunikationschefen.

”Og det er dét, VM og fodbold kan. Det kan skabe en sammenhængskraft i en nation, og det er også det, vi ser i Danmark, når Christian Eriksen eller Simon Kjær løber på banen,” siger han.

Kan Peru forvente et svar fra Danmark?

”Vi er jo høflige mennesker, så der skal nok komme en hilsen tilbage. Men det her er ikke en film, der er produceret på en eftermiddag. Det er en stor produktion, og det er også derfor, det virker så godt,” siger han.

Danmarks modsvar bliver derfor højst sandsynligt af mere ydmyg karakter.

”Vi håber, vi kan give dem et relativt godt og hurtigt svar inden for den næste uges tid,” siger Jakob Høyer.

”I hvert fald inden den 16. juni.”

1 Kommentar

Jesper Bech Pedersen
13. JUNI 2018
Dét er fandme sejt lavet.
Dét er fandme sejt lavet. Også godt svaret af DK :-)

https://www.youtube.com/watch?v=9x8XkRJtw0M