Er der en dansk vinkel på fodbold-VM?

Hverken Danmark, Norge, Sverige eller Island skal spille ved VM i fodbold næste år. Her kommer Journalistens forsøg på nødhjælp til journalister, der mangler en lokal vinkel på slutrunden. »Det er en svær opgave,« siger Ekstra Bladets Gisle Thorsen

»Jeg tænker, bum bum, bum.«

Journalisten har ringet op til Ekstra Bladets sportsjournalist Gisle Thorsen og stillet ham en næsten umulig opgave: Hvordan skal danske medier dække VM i fodbold i Brasilien med en lokal vinkel, nu hvor hverken Danmark, Norge, Sverige eller Island kommer med?

»Det er en svær opgave,« siger Gisle Thorsen.

Han tænker højt: Er der måske danske dommere, som vi kunne holde med? Eller danske trænere? Nej, ingen af delene er særlig sandsynligt. Der er heller ikke nogen danske spillere i den brasilianske liga. Nærmest ingen europæere overhovedet faktisk.

Men heldigvis er der de brasilianske spillere i FCK, César Santin og Claudemir.

»De vil kunne sige noget om, hvad VM betyder for brasilianerne. Det er ikke så tosset. Det er flinke fyre,« siger Gisle Thorsen.

Island ville have været de perfekte kæledægger – et land med omkring 300.000 indbyggere, som alligevel var gode nok til at spise kirsebær med de store. Men de røg ud i går til Kroatien.

»Det ville have været et eventyr. Den ville have ligget lige til højrebenet, som man siger.«

Gisle Thorsen synes også, det er ærgerligt, at en af verdens bedste spillere lige nu, Zlatan Ibrahimovic, heller ikke skal med.
Danmark røg i realiteten ud for længst.

»Der er ikke nogen som helst dansk vinkel ved det VM. Ikke så meget som et halmstrå. Nogle gange har der været en dansk læge eller fysioterapeut, der arbejdede for et mystisk land. I år er jeg bange for, at der ingenting er,« siger han.

Hvad med danske leverandører. For eksempel Hummel?

»Nej, Adidas har VM sammen med Nike. De deler holdene mellem sig. Hvis vi er heldige, har Hummel et af de mindre hold fra Asien eller Afrika.«

Danske Select, der laver fodbolde, duer heller ikke. Boldene til VM kommer nemlig fra Adidas, forklarer han.

»Vi er virkelig langt ud og grave,« erkender Gisle Thorsen.

Man kunne lave reportager med danske fodboldfans under VM næste år. Men Gisle Thorsen tvivler også på, at Brasilien bliver oversvømmet af fans fra Danmark.

»Det er ret dyrt at bo dernede, har jeg hørt.«

Han mener dog, at Danmarks manglende deltagelse kan være en fordel for ægte fodboldfans.

»For sportsseere har det nogle gange været irriterende med slutrunder, hvor Danmark var med, fordi for eksempel TV 2 brugte alt for meget tid på Danmark. For fodboldfans, der ikke er så vilde med dansk fodbold, er der mulighed for at blive forkælet med noget andet og læse nogle andre historier, i stedet for et dødssygt dansk pressemøde.«

0 Kommentarer