Sidste tirsdag meldte Jysk Fynske Mediers ledelse ud, at udgifterne til faste fotografer skal sænkes med fem millioner kroner.
”Vi vil også fortsat have Danmarks suverænt største fotoredaktion efter det her,” sagde chefredaktør Peter Orry i den forbindelse til Journalisten.
Fotoredaktionen har været Danmarks største siden foråret, og mediehusets fotografer dækker Fyn, de omliggende øer og Jylland helt op til Limfjorden.
Men hvordan hænger den sammen, og hvor sidder fotograferne? Det har vi bedt fotografernes tillidsmand, Per Schultz-Knudsen, forklare.
13 dagblade og tre fotochefer
Selv om man kan tale om Danmarks største fotoredaktion, sidder fotograferne ikke under samme tag. De hører også under tre forskellige fotochefer.
Indtil foråret var fotograferne tilknyttet det mediehus, de arbejdede i, og hørte under den pågældende chefredaktør. I dag, hvor fotoredaktionerne er slået sammen til én, hører fotograferne under følgende tre fotochefer:
- Mads Hansen, fotochef for fotograferne i Østjylland
- Ulrik Petersen, fotochef for fotograferne i Vestjylland
- Michael Bager, fotochef for fotograferne på Fyn
Det betyder, at fotograferne har fået et større område at dække. Hvor de tidligere kun dækkede opgaver i deres dagblades områder, kan de i dag blive sendt på opgaver i hele det område, som hører under den fotochef, de er tilknyttet.
Fotograferne leverer billeder til Jysk Fynske Mediers 13 dagblade. På trods af at de i dag også kan blive sendt ud til opgaver for andre redaktioner, er de fortsat tilknyttet en bestemt redaktion og er fordelt på følgende måde:
- JydskeVestkysten: Ni fotografer, med fotochef Ulrik Petersen.
- Vejle Amts Folkeblad: Fire, med fotochef Mads Hansen
- Horsens Folkeblad: Tre
- Randers Amtsavis: To
- Århus Stiftstidende: To
- Dagbladet Ringkøbing-Skjern: En
- Viborg Stifts Folkeblad: En
- På Fyn er der syv fotografer, inklusive fotochef Michael Bager. De leverer billeder til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis samt Fredericia Dagblad.
- I Holstebro er der to fotografer tilknyttet både Dagbladet Holstebro-Struer og Lemvig Folkeblad.
- Derudover er der en fotograf, som er tilknyttet Jysk Fynske Mediers ”Danmark”, der blandt andet udkommer sammen med de lokale titler.
32 faste fotografer
Ud over de 32 faste fotografer er der tre foto-praktikanter i mediehuset. De er alle på Fyens Stiftstidende, men bliver sendt ud til opgaver for andre redaktioner.
På Århus Stiftstidende er der ud over de to uddannede fotografer også tilknyttet to, som Per Schultz-Knudsen beskriver som omskolede fotografer: Fotografer, der er skrivende.
I alt er der altså 37 fotografer i Jysk Fynske Mediers organisation. Men da de to omskolede fotografer er tilknyttet Århus Stiftstidende – og ikke fotoredaktionen – er de uden for fare, når det kommer til de kommende nedskæringer. Det er de tre praktikanter også, og de bebudede besparelser på 5 mio. kr. skal altså findes blandt de 32 uddannede fotografer.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Det kunne i øvrigt være interessant med en historie om, hvor meget tid, fotograferne bruger på landevejen. Min fornemmelse er, at efter omlægningen, hvor fotograferne er kommet i puljer, er der meget mere køretid, da de ikke kun dækker opgaver lokalt. Mere tid på landevejen er mindre tid til opgaver. Mindre tid til opgaver er enten kortere tid til opgaverne eller færre opgaver. Det betyder så enten dårlige kvalitet eller færre (fotograf)fotos i udgivelserne. Både journalister og fotografer skal - efter min mening - ud, hvor tingene sker, og det kræver selvfølgelig kørsel og tid, men hvorfor ligefrem dyrke transporttid?