Børsen forventer samme høje krav til afkastet

Hos Børsen forventer hverken direktøren eller tillidsmanden, at den nye ejer JP/Politikens Hus vil slække på Bonniers høje krav om årlige afkast på 15 procent. »De skal jo have forrentet deres investering,« siger direktør Anders Krab-Johansen. Hverdagen vil ikke ændre sig ret meget, siger tillidsmand

Hverken produktet, hverdagen eller økonomien vil blive forandret i synderlig grad. Det er forventningen hos både tillidsmanden og direktøren på dagbladet Børsen, der skal have ny ejer.

JP/Politikens Hus har købt Børsen for hele 800 mio. kr. af svenske Bonnier. Den høje købspris betyder også, at medarbejderne og ledelsen på Børsen ikke forventer, at den nye ejer vil slække på Bonniers høje krav om årlige afkast på 15 procent.

»Jeg har indtryk af, at afkastet skal ligge på samme niveau som hidtil, altså i størrelsesordenen 15 procent. Hvis ikke der var forventning om at fastholde indtjeningsgraden på Børsen, så havde de ikke betalt 800 millioner kr. for avisen,« siger tillidsrepræsentant Peter Buck Rasmussen.

Samme forventning har avisen chefredaktør og direktør Anders Krab-Johansen.

»Forventningen hos os er, at vi skal drive forretningen videre på det fornuftige grundlag, som vi har gjort hidtil. JP/Politikens Hus har betalt en stor pose penge for Børsen, og de skal jo have forrentet deres investering. Så jeg forventer ingen ændringer af kravet til afkastet,« siger Anders Krab-Johansen og tilføjer:

»Som jeg ser det, så køber de en mediesucces med en meget stærk profil i markedet og en meget tydelig læserprofil. Det betaler de for.«

Gensidig inspiration om digitalisering

De fortæller begge, at det nye ejerskab næppe vil ændre synderligt på hverken produktet eller økonomien.

»Hverdagen her i Møntergade vil ikke ændre sig særlig meget. Det skyldes, at det er et opkøb af en veldrevet virksomhed, som de nye ejere ikke har tænkt sig at ændre på. Vi er ikke ude i en kriseramt virksomhed, der skal igennem en turn around-proces,« siger Peter Buck Rasmussen.

»At vi får nye ejere får ikke den store betydning for os. Men vi kommer i familie med nogle titler, der har de samme udfordringer som os. Der kan vi søge gensidig inspiration hos hinanden. Her tænker jeg især på digitalisering,« siger Anders Krab-Johansen.

I forhold til at forhandle nye overenskomster kan opkøbet dog få en betydning, påpeger tillidsmanden.

»Vores forhold vil måske nærme sig hinanden med tiden. Jeg tror, at mediearbejdsgiverne vil forsøge at opnå overenskomstvilkår, der ligner hinanden mere på de forskellige bladhuse i koncernen. Vores mål vil selvfølgelig være at fastholde eller forbedre de vilkår, som Børsens medarbejdere har,« siger Peter Buck Rasmussen.

At komme ind i landets største mediehus har dog også sine fordele for medarbejderforeningen, mener han.

»Jeg tror, vi som medarbejderforening vil kunne have glæde af en dialog med de andre mediearbejdspladsers journalistgrupper. Det skader aldrig at høre om, hvordan de andre griber tingene an i forhandlinger, og hvordan de har opnået resultater,« siger Peter Buck Rasmussen.

Konkurrencen med Finans.dk skal fortsætte

JP/Politkens direktør Stig Kirk Ørskov forklarede på pressemødet her til middag, at interessen for at købe Børsen har været der længe, men at de hårde forhandlinger startede i sommer.

Den vigtigste forklaring på købet er ønsket om at stå stærkt i den internationale konkurrence om annoncekronerne, sagde Stig Ørskov, der mener, at handlen uden problemer bliver godkendt af Konkurrencestyrelsen. Han understreger at JP/Politikens titler er i hård intern konkurrence.

»Styrken i den her virksomhed er, at vi har titler, der kæmper hårdt mod hinanden,« sagde Stig Ørskov og understregede, at det skal fortsætte med købet af Børsen.

»Jeg håber at Finans.dk og Børsen kommer til at udkæmpe hårde og udmarvende slag om at være de bedste på det marked. Det er det samme, der i dag sker for Politiken og Jyllands-Posten.«

0 Kommentarer