Altinget-ejer om Mandag Morgen: »Vi er i familie, men alligevel meget forskellige«

Altinget overtager Mandag Morgens danske aktiviteter. Begge medier fortsætter som hidtil, og der er ifølge ejer Rasmus Nielsen ingen planer om at skære i medarbejderstaben: »Det her giver øget indtjening og dermed et uændret eller øget antal ansatte« (Rettet kl. 15.50)

Med virkning fra tirsdag den 20. december i år sælger Mandag Morgens stifter Erik Rasmussen sit livsværk til Altinget, der overtager Mandag Morgens danske aktiviteter

De danske aktiviteter omfatter ugebrevet, websitet og tænketankens rådgivning, konferencer og lignende, mens de internationale aktiviteter fortsætter som hidtil under Erik Rasmussens ejerskab.

Dermed får Altinget en stærk position på markedet for dækning af politik, offentlig sektor og erhvervsliv, siger Rasmus Nielsen, Altingets ejer og udgiver, til Journalisten.

»Hvert brand forsætter, og mediernes egenart opretholdes. Vi er i familie, men alligevel meget forskellige, og derfor er der helt klar plads til begge medier fremover. Men vi styrker vores markedsposition på den her type journalistik,« siger han.

Når omsætningsmål før tid

Rasmus Nielsen bliver fremover både ejer og udgiver af Altinget og Mandag Morgen, mens Lisbeth Knudsen, der i dag er direktør hos Mandag Morgen, også bliver ansvarshavende chefredaktør for det nye selskab under koncernen Altinget.

Får overtagelsen konsekvenser for antallet af medarbejderne på Altinget eller Mandag Morgen?

»Ikke umiddelbart. Vi vil forbedre vores it og salgsarbejde, så vi forhåbentlig kan få flere læsere. Så det her giver øget indtjening og dermed et uændret eller øget antal ansatte. Vi havde en ambition om at omsætte for 100 millioner i 2020, men med overtagelsen af Mandag Morgen kommer vi til at nå det mål allerede i 2017,« siger Rasmus Nielsen.

Han fortæller, at hele redaktionen og tænketanken hos Mandag Morgen, bestående af cirka 35 ansatte i alt, flytter til Altingets adresse.

Erik Rasmussen fortsætter som skribent 

Erik Rasmussen – Mandag Morgens hidtidige ejer – træder ud, men fortsætter som skribent i Ugebrevet, fortæller Rasmus Nielsen.

»Det er vi meget glade for. Erik Rasmussen er utrolig indsigtsfuld og meget læst hos Mandag Morgen, og det er kun naturligt, at ham, der har skabt mediet, fortsætter med at skrive til det,« siger han.

Til Altinget siger Erik Rasmussen selv om salget:

»Personligt kunne jeg ikke forestille mig en bedre og mere oplagt partner end Altinget at sælge en del af mit livsværk til.”

 

Rettet klokken 15.50: Ved en fejl fremgik det tidligere af artiklen, at Lisbeth Knudsen bliver ansv. chefredaktør for både Altinget og Mandag Morgen. Hun bliver kun ansv. chefredaktør og direktør for Mandag Morgen. 

0 Kommentarer