Bonus til chefer og værter vækker vrede på Radio24syv

En række chefer og værter på Radio24syv har fået en fastholdelsesbonus på tre måneders løn. Det har ramt holdånden på radioen, siger tillidsrepræsentant. Direktør afviser anklage om A- og B-hold: ”Men vi har udpeget nogle få folk, som vi mener er helt afgørende at fastholde”

”Det rammer den holdånd, der ellers præger stemningen herinde, rigtig hårdt. Mange føler sig demotiverede i forhold til deres arbejde.”

Sådan siger Emma Oehlenschläger, tillidsrepræsentant på Radio24syv, efter at radioens ledelse har valgt at uddele fastholdelsesbonusser på tre måneders løn til en række chefer og værter. Det sker i forbindelse med, at radioens sendetilladelse udløber 31. oktober.

”En del undrer sig over, hvorfor nogen medarbejdere skal peges ud og have bonus. Mange har hørt beskeden sådan, at der i ledelsens øjne er et A- og et B-hold. At det er vigtigere, at nogen bliver end andre,” siger Emma Oehlenschläger.

Hun fortæller, at det ud over et ukendt antal chefer drejer sig om en håndfuld medarbejdere på overenskomst med DJ – blandt andet morgenværterne.

Direktør: En de facto forskelsbehandling

Direktør på Radio24syv, Jørgen Ramskov, afviser at oplyse, hvor mange på radioen der har fået en bonus. Men han forklarer, at årsagen til bonusserne er, at sendetilladelsens udløb skaber usikkerhed. 

”Fastansatte begynder at tænke: Hvad nu, hvis radioen lukker? Hvornår ved jeg, om jeg har et job? Og samtidig skal vi jo holde radioen i luften indtil 31/10. Det indebærer, at vi skal holde på en række kernefunktioner og kernemedarbejdere. Så vi ikke risikerer, at vi står uden teknisk chef eller morgenvært, to måneder før vi lukker,” siger han og tilføjer:

”Vi ved, at det tager op til et halvt år, fra du starter som morgenvært, til du er en god vært. Så hvis en af dem sagde op med kun tre måneder tilbage, ville vi have helt enormt svært ved at rekruttere nogen, der kunne gå ind og fylde de sko ud.”

Mange har hørt beskeden sådan, at der i ledelsens øjne er et A- og et B-hold på radioen. Er der det?

”Det er noget vrøvl. Det er rigtigt, at der er en forskel på folk, men det har intet med A- og B-hold at gøre. Alle dem, vi har, er dygtige og dedikerede. Men vi har udpeget nogle få folk, som vi mener er helt afgørende at fastholde. Og det er jo en de facto forskelsbehandling,” siger Jørgen Ramskov.

Ledelsen burde have set det komme

Tillidsrepræsentant Emma Oehlenschläger anerkender delvist ledelsens argumentation for bonusserne

”Værterne er sværere at erstatte end os bag kulisserne. Men jeg kan også rigtig godt forstå medarbejdernes følelse af, at det rammer holdånden. Og jeg undrer mig over, at ledelsen ikke i højere grad har set det komme og taget højde for det,” siger hun.

Hun fortæller, at stemningen på radioen indtil nu ikke har været ramt af udefrakommende faktorer som medieforhandlingernes nedskæringer, krav om udflytning og det kommende udløb af sendetilladelsen.

”Men det her har virkelig ramt mange. Og det burde Jørgen Ramskov og ledelsen have forudset,” siger hun.

”Alle dem, der er kede af det og vrede, efterspørger, at ledelsen gør noget aktivt for at opretholde holdånden og motivationen hos B-holdet, der ikke får nogen bonus. Hvad det konkret kan være, ved jeg ikke. Men man kan jo tage det med til bordet ved forårets lønforhandlinger,” siger Emma Oehlenschläger.

Ramskov står ved beslutningen 

Jørgen Ramskov understreger, at en fastholdelsesbonus ikke kan tvinge nogen til at blive på radioen. Men han håber, det kan være en gulerod, der får folk til at blive til sidste sendedag

”Og jeg kan da godt forstå, at alle gerne vil have en bonus. Men det ville jo være helt vanvittigt dyrt,” siger han.

Havde I ikke forudset, at det ville ramme holdånden og gøre, at folk kunne føle sig demotiverede?

”Nej, det havde jeg faktisk ikke. Vi er ikke på nogen måde lønførende, men jeg synes, vi har et godt arbejdsmiljø og gode vilkår. Jeg kan ikke forstå, folk er demotiverede,” siger han.

Hvad vil I gøre nu for at fastholde medarbejdernes motivation?

”Vi vil fortsætte med det, vi gør: Blive ved med at have en god arbejdsplads og behandle folk ordentligt. Men der er ikke nogen mirakelkur. Der er truffet valg, som der er utilfredshed med, og det må vi leve med og prøve at forklare. Men jeg står ved vores valg,” slår Jørgen Ramskov fast.

4 Kommentarer

Andreas Ricardo
25. FEBRUAR 2019
@Michael Andersen: Jeg læser
@Michael Andersen: Jeg læser din besked som et ironisk indspark, men ikke desto mindre har du fat i en udbredt myte her.

At forvente, at journalister og andre 'ukendte medarbejdere' har et behov for at komme frem i 'rampelyset samen med de kendte', er en misforståelse. Rigtig nok er der ualmindeligt mange excentrikere og narcisister i branchen, og de fylder ofte i landskabet, men heldigvis er der stadig nogle stykker, der ikke måler succes i bylines og skærmtid. Dem bør man naturligvis belønne for (også) at blive i en svær tid.
Kim Rosenberg
24. FEBRUAR 2019
Velkommen til det private
Velkommen til det private cirkus der hedder udliciteringsverden.

Sådan har det været for nogle sektorer i det private marked i mange år.
Michael Andersen
23. FEBRUAR 2019
Kunne man ikke, som en slags
Kunne man ikke, som en slags kompensation til B-holdet, lave en artikelserie på Radio24syv.dk hvor man præsenterer de mere ukendte medarbejdere og deres flotte arbejde? Så vil de også prøve at være lidt i rampelyset sammen med de kendte.
Jan Hillers
22. FEBRUAR 2019
Ramskov er vel nødt til at
Ramskov er vel nødt til at gøre som han gør under disse ret vanvittige betingelser. Længere er den vel ikke.