Bladtegneren Claus Seidel får Hans Bendix-prisen

Danske Bladtegneres afgående formand, Claus Seidel, får bladtegnerfagets fornemmeste hæder, Hans Bendix-prisen

Tegning: Annette Carlsen

Claus Seidel modtager i dag bladtegnerfagets fornemste hæder, Hans Bendix-prisen.

Prisen overrækkes ved en reception i dag i Den Sorte Diamants forhal.

Claus Seidel er afgående formand for Danske Bladtegnere. Han "hædres ikke bare for sine over 30 år som formand for specialforeningen Danske Bladtegnere, under Dansk Journalistforbund, men også for sit virke som teater- og retssalstegner, ligesom hans store arbejde med at skabe Museet for Dansk Bladtegning på Det Kongelige Bibliotek bliver fremhævet", skriver tegnernes nye formand Lars Refn i pressemeddelelsen om hædersprisen.

"Som formand for den lille eksklusive forening har Claus Seidel manøvreret foreningen gennem en vanskelig tid for de trykte medier. Danske Bladtegnere står, ved afslutningen af Seidels formandskab yngre og mere vital end nogensinde og er forlængst gået om bord i de digitale medier."

Claus Seidel er kendt for sine teatertegninger. Fra midt i 60'erne tegnede han for Land og Folk, fra 80'erne i BT. 

"Ligesom han mestrer at skildre og formidle scenekunsten, er han i dag hyppigt anvendt på tv, til at beskrive og levendegøre dramaet i landets retssale."

På Museet for Dansk Bladtegning er mere end 200 danske bladtegnere repræsenteret. Seidel har samlet over 250.000 originaltegninger, der favner hele faget både historisk og kunstnerisk, det er samtidig den største samling af original kunst på papir i Europa.

Tidligere modtagere af Hans Bendix prisen bla.: 85: Bo Bojesen, 87: Des Asmussen, 95: Kurt Westergaard, 97: Ib Spang Olsen, 98: Poul Holck, 08: Per Marquard Otzen, 12: Flemming Nyborg.
 

0 Kommentarer