Amtsavisen beskærer

Randers Amtsavis nedlægger sin ugeavis, udkommer i stedet selv i en tyk udgave om onsdagen og bliver delt gratis ud til alle husstande i byen. Fremover vil Randers Amtsavis ikke udkomme om søndagen.

Århus Stiftstidendes lillebror i Randers skal igennem store forandringer.

Ti journalister har fået en fyreseddel. De er fritstillede fra 1. juli.

Det drejer sig om to redaktionssekretærer, to skrivende, en fotograf, to chefer. En vikar-stilling bliver nedlagt og to praktikantstillinger bliver ikke genbesat.

Desuden er ti HK-ansatte og en håndværker fyret.

Siden april måned har ledelsen arbejdet med planer om at forandre Randers Amtsavis. Det lykkedes ikke at holde planerne hemmelige, pludselig løb rygterne rundt i byen og kom også i den lokale radio.

"Vi var bange for, at det kunne skade avisen endnu mere, og at abonnenter og annoncører kunne risikere at svigte avisen," siger Michael Kjærgård, der er formand for den fælles medarbejderforening for Århus Stiftstidende og Randers Amtsavis.

"Vi havde det meget dårligt. I forvejen har Randers det ikke godt med at være lillebror til Århus."

Det lykkedes bestyrelsen, ledelsen og tillidsmændene at få nogenlunde arbejdsro i seks uger.

Så lå planen klar:

Den søndagsavis, som Randers Amtsavis havde udgivet siden fusionen med Århus Stiftstidende i 1998, bliver nedlagt.

Nordflanken, som avisen kalder Hadsund og Hobro redaktionerne, skal nedlægges. Avisen vil ikke længere dække de to kommuner. Ligesom ugeavisen også bliver nedlagt. Til gengæld skal Randers Amtsavis være ekstra omfangsrig om onsdagen og uddeles gratis til alle husstande.

Avisens ledelse har holdt møder både med byens borgmester og handelsstandsforeningen for at forklare dem om ændringerne. Ledelsen har også sendt en 4 sider stor folder ud, hvor man fortæller byens spidser og medier, at man vil lave en avis, der kan bære og overleve. Man vil fremtidssikre avisen.

Det som man i erhvervslivet betegner som "krisestyring".

"Stort set ingen har reageret. Ved den seneste fyringsrunde stod TV2/Østjylland foran en låst dør og filmede ind ad vinduerne. Nu blev vi omtalt med en sætning under "kort nyt"," fortæller Michael Kjærgård.

Fyringerne på Randers Amtsavis skulle først være sket i slutningen af juni, men medarbejderne bad om at få det overstået allerede i midten af juni. De lovede så til gengæld at arbejde juni ud.

0 Kommentarer