3F beklager jobopslag, hvor det søgte ulønnet amatørfotograf

3F Sydsjælland har i dag fjernet et jobopslag, hvor det søgte en amatørfotograf til at tage billeder til deres medlemsblad. Opslaget har fået hård kritik fra bl.a. Pressefotografforbundet. ”Det var en kæmpestor tanketorsk. Vi er selvfølgelig modstandere af ulønnet arbejde,” siger 3F's lokalformand

”Er du amatørfotograf? Så kunne vi i 3F Sydsjælland godt tænke os at få lov at bruge dine fotos.”

Sådan lød starten på et Facebook-opslag, som 3F’s lokalafdeling på Sydsjælland publicerede torsdag. I opslaget, der nu er fjernet, søgte fagforbundet en fotograf til at levere billeder til sit blad, hjemmeside og Facebook-side. Jobopslaget nævner ikke noget om løn for arbejdet. Til gengæld står der:

”Hver gang vi bruger et billede, vil det være oplyst, hvem fotografen er, uanset hvor det bliver publiceret.”

Det udløste hurtigt en række kritiske kommentarer på Facebook, og opslaget fik en hård medfart i blandt andet Ekstra Bladet og på Pressefotografforbundets hjemmeside. Her udtalte Pressefotografforbundets formand, Lars Lindskov, at 3F’s høje moral og solidaritet tydeligvis ikke rækker til andre faggrupper.

”Hvis 3F Sydsjælland mener, at de kan erstatte vores arbejdskraft med amatørfotografer, så kan det jo ende med, at det er os, der skal ud og dumpe prisen på taxakørsel og restaurationsdrift for at overleve,” sagde han.

3F: En rigtig skidt sag

Her til morgen har 3F Sydsjælland så fjernet jobopslaget, og formand Kim René Rozalski har beklaget på lokalafdelingens Facebook-side.

”Vi har i dag fjernet opslaget, hvor vi søgte amatørfotografer. Det var en fejl, og jeg tager på 3F Sydsjællands vegne kraftigt afstand fra brugen af gratis arbejdskraft,” skriver han.

Over for Journalisten uddyber formanden:

”Jeg synes selv, at det er en rigtig skidt sag. Det var en kæmpestor tanketorsk. Vi er selvfølgelig modstandere af ulønnet arbejde, så vi lægger os fladt på ryggen og siger, at det er en fejl,” siger Kim René Rozalski.

I kæmper selv hver dag for at sikre jeres medlemmer ordentlig løn og ordentlige forhold. Hvordan kunne det overhovedet ske, at I lavede et jobopslag som det her? 

”Jeg tror kun, jeg kan sige, at vi også er mennesker og også begår fejl. Det er den eneste måde, jeg kan forsvare mig på,” siger han.

Folk skulle sende billede fra deres arbejdsplads

Kim René Rozalski fortæller, at han ikke selv havde set jobopslaget, inden det blev offentliggjort.

”Men meningen var bare, at folk skulle sende billeder fra deres arbejdsplads. Så vi havde noget til vores lokale blad. Ligesom TV 2 Vejret også gør, når de siger, ’har du nogle flotte billeder af vejret, så send dem til os’. Det er vel også amatørfotografer. Men jeg kan jo godt se, at det kan se ud, som om vi beder om at få en amatørfotograf til at rende rundt og tage billeder for os ulønnet,” siger Kim René Rozalski. 

Lokalformanden tilføjer: 

”Ham, der har lavet det, mente nok, at amatører var nogen, der gør det for hyggens skyld. Men det er mig som formand, der har ansvaret.”

3 Kommentarer

Thomas Thomsen
12. AUGUST 2017
Aldrig sjovt at blive taget
Aldrig sjovt at blive taget med fingrene dybt nede i kagedåsen :)

https://www.facebook.com/Meld.dig.ud.af.3f/photos/a.205281546178525.50273.147712298602117/1722070047832993/?type=3&theater
Mathias Schwartz Kirkegaard
11. AUGUST 2017
Omvendt er fagforeninger ikke
Omvendt er fagforeninger ikke virksomheder men foreninger, der i alle mulige andre sammenhænge er afhængige af medlemmers engagement, hvilket er det skønne ved civilsamfundet.

Ærgerligt at de ikke tænker sig om og kommunikerede dén vinkel på sagen.
Carsten Reenberg
11. AUGUST 2017
Fantastisk dejligt et link på
Fantastisk dejligt et link på Facebook og en shitstorm i løbet af et døgn fik stoppet det ubetænksomme forsøg