24syv-tillidsmand: ”Det minder om Brexit – vi kan ikke gøre andet end at vente”

Hvis Radio24syvs ejere byder på FM4 og vinder, skal 70 procent af de redaktionelle medarbejdere bo mindst 110 km. fra København. De kommende måneder kræver is i maven, siger tillidsmand. ”Men folk er ret cool – der er ikke nogen, som går og klynker”

Fredag blev udbuddet af den fjerde landsdækkende public service-kanal FM4, som Radio24syv i dag sender på, officielt skudt i gang. Det skete, da Kulturministeriet offentliggjorde udbudsbetingelserne.

Centralt i udbuddet står kravet til den geografiske placering. Efter forhandlinger med Dansk Folkeparti er regeringen landet på, at 70 procent af de redaktionelle medarbejdere skal være ansat mindst 110 kilometer fra København.

Og den nyhed blev langtfra modtaget med jubel blandt medarbejderne på Radio24syv. Det fortæller tillidsrepræsentant og morgenvært Ida Herskind.

”Vi synes, det er rigtig træls og ærgerligt. Vi havde jo godt hørt, at Dansk Folkeparti har villet have 70 procent. Så det er ikke nyt. Men det er træls, at regeringen er gået med på det,” siger hun.

Meget er stadig usikkert 

Ida Herskind fortæller, at der i dag har været et infomøde for medarbejderne på radioen.

”Jeg kan forstå på ledelsen, at hvis radioens ejere byder, så er der ingen planer om at omgå kravet om de 70 procent. Så det vil jo betyde, at mange kolleger skal flytte til en anden by. Og det tager vi ret alvorligt,” siger hun.

Hvordan er stemningen blandt kollegerne for eventuelt at flytte?

”For den enkelte medarbejder vil det være en stor ting at flytte – specielt hvis man har bolig og børn. Men jeg tror, folk har svært ved at forholde sig til det, fordi så meget stadig er usikkert. Først skal vi finde ud af, om radioen overhovedet vil byde. Så om Radio- og tv-nævnet vil vælge os, og så hvordan en eventuelt ny regering ser på det,” siger Ida Herskind.

Minder om Brexit 

Tillidsrepræsentanten fortæller, at de næste to måneder vil give svar på, om radioens ejere byder og eventuelt vinder udbuddet.

”Vi må jo bare have is i maven,” siger hun. 

Hvordan er det at gå og vente på de udmeldinger?

”Det er en situation, der minder om Brexit. Vi kan ikke gøre andet end at vente på, at andre træffer beslutningerne for os. Men folk er ret cool – der er ikke nogen, som går og klynker. Og der er enighed om, at vi bare må fortsætte med at lave det bedste radio til hele landet,” siger Ida Herskind.

Hun ærgrer sig særligt over situationen set i lyset af, at Radio24syv allerede har fem medarbejdere i Aarhus, som dækker Fyn og Jylland.

”Jeg synes virkelig, vi har været gode til at komme ud i landet de seneste år.”

7 Kommentarer

Torben Rasmussen
3. APRIL 2019
Kære Lars Werge

Kære Lars Werge

Du tog helt fejl.

Din dømmekraft var helt i minus.

Forhåbentlig er du til daglig ikke så elendig til at vurdere:

Jeg kan berolige dig med, at jeg sagtens kunne se mig selv, da jeg kiggede i spejlet tirsdag morgen.

Og der har heller ikke været problemer siden.

Det der dog kan bekymre mig er, at du endnu ikke har besvaret mine spørgsmål til dig.

Jeg kan naturligvis kun gætte på årsagen til, at du ikke har svaret på, om du fx er enig i den kritik, som Lektor Lars Kabel fremkom med.

Mine gætterier vil jeg dog holde for mig selv - dog håber jeg ikke de udeblevne svar har noget som helst at gøre med, at du har kigget dig selv i spejlet og ikke kunne mærke dig selv.

Forhåbentlig er du helt okay og fit for fight.


Torben Rasmussen
28. MARTS 2019
Netop. Helt korrekt. I
Netop. Helt korrekt. I Brexit var det vælgerne som blev lyttet til og som man følger. På 24/7 er det ikke de ansatte man hører og som man følger. Så dybt primitivt at sammenligne de to situationer.
Jens Yde
28. MARTS 2019
Torben Rasmussen: Berlingske
Torben Rasmussen: Berlingske Media har også et ord at skulle have sagt vedrørende 24/7's beståen.
Torben Rasmussen
26. MARTS 2019
Kære Lars Werge

Kære Lars Werge

Har du i øvrigt som forbundsformand i DJ givet samme opfordring om ikke at se sig selv i spejlet i morgen til Ida Maria Zeuthen?

Har du i øvrigt som forbundsformand i DJ i spurgt Ida Maria Zeuthen, om hun fortalte Ghita Nørby, at hun som det første ville bruge interviewet til en dialog i et satire program tre uger før dokumentaren?

Har du spurgt Ida Maria Zeuthen, om hun føler sig sendt i byen af programchefen for at få et kontroversielt interview?

Har du i øvrigt spurgt Ida Maria Zeuthen, om hun er enig i de betragtninger Lars Kabel, lektor ved Danmarks Journalisthøjskole kommer med i artiklen "Kontroversielt interview brugt før tid:- stærkt problematisk" (Ekstra Bladet 15/3-19)

Er du som forbundsformand i DJ i øvrigt enig med Lars Kabel i de synspunkter han kommer med i artiklen?

Lidt bonusinfo til din orientering:

Den britiske befolkning - og ikke Parlamentet - valgte ved en folkeafstemning at forlade EU.

Hverken den danske befolkning eller de ansatte på 24/7 har haft en afstemning om at nedlægge radioen; det er Folketinget (kulturministeriet, udbud m.v.) der afgør 24/7s skæbne.

Enhver sammenligning mellem 24/7 og Brexit er derfor drama helt ude af proportioner og dybt godnat.
Torben Rasmussen
25. MARTS 2019
Kære Lars Werge

Kære Lars Werge
Medlemmer af DJ kan vel få job andre steder - på medier hvor niveauet er højere - til gavn for både dem selv og ikke mindst lytterne...
Så nu hvor de ansatte på 24/7 i følge Ida Herskind ikke klynker burde du måske heller ikke gøre det...

Flere