”Vi vil ikke servere en tynd kop te for lytterne. Så hellere gå ud med et brag”

Der var helt, helt stille, da Radio24syvs medarbejdere i dag modtog nyheden om, at radioen lukker. Det fortæller tillidsmand Ida Herskind. ”Alle er selvfølgelig rigtig, rigtig kede af det. Men vi kan godt forstå ledelsens beslutning,” siger hun

I dag fik Radio24syv medarbejdere på et møde besked om, at radioens ejere ikke søger om at forlænge sendetilladelsen. Dermed slutter rejsen for Radio24syv, når den nuværende tilladelse udløber 31. oktober.

”Der var helt, helt stille, da vi fik nyheden,” fortæller tillidsmand og vært Ida Herskind til Journalisten og uddyber:

”Alle er selvfølgelig rigtig, rigtig kede af det. Men vi kan godt forstå ledelsens beslutning. Sådan tror jeg, mange har det.”

Tidligere på ugen sammenlignede Ida Herskind situationen på Radio24syv med Brexit; medarbejderne kunne ikke gøre andet end at vente på, at andre traf beslutningerne for dem. Nu siger hun:

”Det her er virkelig en hård Brexit. Men vi har besluttet, at vi ikke vil servere en tynd kop te for lytterne. Så hellere gå ud med et brag og lukke med manér. Og nu holder vi bare julefrokost tidligt i år.”

Radioen DNA ville forsvinde 

Radio24syv er ejet af Berlingske Media og People’sPress. Ifølge en pressemeddelelse byder ejerne ikke på FM4 på grund af regeringen og Dansk Folkepartis krav om, at mindst 70 procent af radioens redaktionelle medarbejdere skal have ansættelsessted mindst 110 kilometer fra København.

Og den beslutning er der ifølge Ida Herskind stor forståelse for blandt radioens medarbejdere.

”Med kravet om 70 procent forsvinder radioens DNA, og det ville være en fortyndet version af radioen, hvis vi vandt. Fordi så mange af vores medarbejdere ikke ville have mulighed for at flytte fra familie, bolig osv.,” siger hun og tilføjer:

”Man kan sagtens lave radio i Jylland. Men den radio, vi laver nu – med de medarbejdere, vi er nu – kan ikke fortsætte.”

”Der er rimelig god gejst”

Tillidsmanden fortæller desuden, at dagens nyhed hverken har udløst krisemøder eller gravøl.

”Efter mødet har folk egentlig bare sat sig tilbage til deres computere for at forberede programmerne til i morgen. Man kan vist også få en Fernet Branca. Men der er ingen, der klynker. Og jeg tror ikke, stemningen bliver, at vi lige så godt bare kan pakke sammen nu. Der er rimelig god gejst,” siger hun.

Hvad tror du, det skyldes?

”Jeg tror, at mange godt vidste, det her kunne ske. Alt det politiske fnidder har været ude af vores hænder. Og umiddelbart virker det, som om der er opbakning til ledelsen. Ingen kan umiddelbart se, hvordan det kunne fortsætte.”

Hvad kommer der til at ske nu?

”Alle spørgsmål om opsigelser, og hvordan vi lukker ned, venter vi lige med til næste uge. Men folk skal jo siges op med de varsler, de har,” siger Ida Herskind.
 

Præciseret kl. 14.07: Før fremgik det af artiklen, at mindst 70 procent af radioens redaktionelle medarbejdere ifølge kravet skal bo mindst 110 kilometer fra København. Det er præciseret til, at de skal have ansættelsessted mindst 110 km. fra hovedstaden. 

 

0 Kommentarer