10 kan blive afskediget hos JFM: ”Vi håber, vi kommer ned på nul”

Der er lagt op til 10 fyringer i Jysk Fynske Medier torsdag. Tillidsrepræsentanterne vil forsøge at forhandle antallet af fyringer ned. Ledelsen i Jysk Fynske Medier har ingen kommentarer

Op imod 10 medarbejdere vil blive afskediget i den fyringsrunde, som Jysk Fynske Mediers ledelse vil effektuere torsdag den 28. juni. Det skriver Mediawatch, der har fået indblik i en intern meddelelse fra ledelsen.

I alt skal Jysk Fynske Medier spare 90 millioner kroner i en sparerunde, hvor 18 millioner kroner skal findes på det redaktionelle område i koncernen.

Tillidsrepræsentant Steffen Lilmoes er lettet over, at der ikke er lagt op til flere stillingsnedlæggelser.

”Når forudsætningen for den her spareplan er, at der skal spares 90 millioner kroner, så er 10 afskedigelser ikke voldsomt i forhold til det, der skal spares,” siger Steffen Lilmoes.

Han har tidligere kritiseret ledelsen for, at der er lagt op til fyringer i sparerunden, samtidig med at Jysk Fynske Medier søger nye medarbejdere til deres printredaktion. Den kritik fastholder han.

”Der mener jeg, at man skal tilbyde alle 10, som risikerer at få en fyreseddel, et af de nye job,” siger han.

”Det er også derfor, det hedder højst 10. Vi prøver at se, om vi kan få forhandlet de 10 ind i de ledige stillinger,” siger han.

Derfor er der stadig et stort stykke arbejde ved forhandlingsbordet inden torsdag for tillidsrepræsentanterne.

”Vi håber, vi kommer ned på nul. Jeg har været igennem mange, mange sparerunder, og målet er altid at komme ned på nul,” siger han.

Derudover minder han om, at det selvfølgelig er en svær oplevelse for medarbejderne i koncernen, også selv om det samlede antal stillingsnedlæggelser måske ikke er helt så højt, som nogle kunne have frygtet. [quote:0]

”Det er altid voldsomt for den enkelte, der bliver fyret. Det er en katastrofe for dem,” siger han.

Journalisten har ringet til Jysk Fynske Mediers administrerende direktør, Jesper Rosener, for en svar på kritikken. Han har ingen kommentarer.

0 Kommentarer