Unicef fortryder jobopslag om ulønnet fotograf

Det var en fejl at annoncere efter en professionel fotograf som ulønnet arbejdskraft, erkender kommunikationsdirektør i Unicef Line Grove Hermansen, der har trukket jobopslaget efter heftig kritik på Facebook

Det skabte store vrede blandt fotografer, da organisationen Unicef i denne uge annoncerede efter en fotograf, der ulønnet ville påtage sig at fotodokumentere en konference for rettighedsskoler.

”Du skal kunne arbejde professionelt med at dokumentere stemninger, følelser og højdepunkter fra dagen og sætte det sammen til en eller flere billedserier, som vi kan bruge fremadrettet til at mindes vores store dag,” lød det i opslaget, der var slået op på sitet frivilligjob.dk.

Videre hed det, at man i ansøgningen til det ulønnede job skulle vedlægge eksempler på sit arbejde.

”For groft” og ”langt ude”

Opslaget har efterfølgende skabt stor harme blandt fotografer, som mener, at Unicef som professionel organisation og arbejdsplads bør betale, når de søger professionel arbejdskraft.

”For groft”, ”langt ude” og ”tyndbenet” lyder nogle af udsagnene fra fotografer i en Facebook-diskussion om opslaget, hvor en desuden foreslår, at alle søger jobbet og bruger samtalen til at fortælle Unicef, ”hvor latterlige de er”.

Opslaget fjernet

Tirsdag er jobopslaget imidlertid blevet fjernet igen, og det burde aldrig have været opslået, forklarer Unicefs kommunikationsdirektør, Line Grove Hermansen.

”Opslaget er ikke i tråd med, hvordan vi bruger frivillige, så jeg har bedt medarbejderen trække det. Grundprincippet er, at de frivillige kommer ind der, hvor vi ellers ikke kunne eller ville have brugt lønnet arbejdskraft. Når vi bruger frivillige, vil det typisk netop ikke være professionelle, men mennesker, unge som ældre, der har valgt at bruge deres tid på at støtte arbejdet i stedet for at donere penge,” forklarer Line Grove Hermansen i en mail til Journalisten.

Hun tilføjer, at man i nogle tilfælde opbygger relationer til personer, der i stedet for at donere penge bidrager med deres professionelle kompetencer, eksempelvis ambassadører eller rådgivere.

”Men summa summarum; vi annoncerer ikke efter frivillige professionelle til at dække nødvendige opgaver,” skriver Line Grove Hermansen.

0 Kommentarer