Tillidsmand: Børsen omgår overenskomst

Journalister på Børsens nye tv-satsning Børsen Play bliver ansat på ringere vilkår end Børsens overenskomst, fordi det er en selvstændig virksomhed. Omgåelse af overenskomst, siger tillidsmand. Forretningsmæssig vurdering, siger chefredaktør Anders Krab-Johansen

Det er ikke lige så godt at være ansat på Børsens nye digitale produktionsselskab, der leverer til tv-satsningen 'Børsen Play', som det er at være ansat på selve avisen. I hvert fald ikke, hvis man sammenligner overenskomsterne. 

De nyansatte journalister kommer nemlig ikke ind under den gældende overenskomst for journalister på Børsen.

»Der er lavet et selskab, som juridisk ikke er en del af Børsen, hvor journalister, der skal levere service til 'Børsen Play', bliver ansat. Dermed mener vores ledelse, at de har ret til at ansætte på vilkår, som ikke er omfattet af vores overenskomst,« siger tillidsmand på Børsen Peter B. Rasmussen.

Ikke begejstret 

Peter B. Rasmussen fortæller, at vilkårene for ferier, orlov og opsigelse er dårligere, når man bliver ansat til at arbejde i det nye produktionsselskab.

»Jeg er naturligvis ikke begejstret for det, og jeg anser det som en omgåelse af den gældende overenskomst på Børsen,« siger Peter B. Rasmussen.

På spørgsmålet om, om han vil gøre en sag ud af det, svarer han, at han »ikke sidder på hænderne«.

Forretningsmæssig vurdering

Chefredaktør Anders Krab-Johansen understreger, at Børsen Play er en integreret del af Børsens produktion, og at det er helt normalt, at Børsen bruger eksterne leverandører. Nu laver man bare en leverandør på Børsen, som erstatter den eksterne leverandør af web-tv.

Er der nogen som helst grund til, at I har lavet denne konstruktion, ud over at I kan ansætte folk på ringere vilkår end dem, de ellers ville få på Børsens overenskomst?

»Det afgørende for os er for det første at få ekspertisen, så vi får noget, der er det rigtige for os på den rigtige måde. Det andet afgørende for os er at lave en satsning, hvor vi kan holde omkostningerne på et niveau, så det rent faktisk kan betale sig at lave den. Det gælder produktionsomkostninger, herunder medarbejdere. Det tredje er, at vi får den fornødne fleksibilitet til at udvide eller indskrænke, hvis det ikke går, som vi regner med,« siger Anders Krab-Johansen.

Har I lavet denne konstruktion for at komme uden om overenskomsten?

»Nej.«

Jeg forstår ikke, hvorfor I ellers har lavet den konstruktion.

»Det er en forretningsmæssig vurdering,« siger Anders Krab-Johansen.

0 Kommentarer