Ti ting en journalist bør vide i 2013

Kvalifikationer, datajournalistik, livedækning og fejlretning er blandt de ting, medieeksperter nævner som nødvendige i den journalistiske værktøjskasse

Kvalifikationer, datajournalistik, livedækning og fejlretning er blandt de ting, medieeksperter nævner som nødvendige i den journalistiske værktøjskasse

Britiske journalism.co.uk har igen i år spurgt en række medieeksperter, hvad journalister bør vide. Listen er på 10 punkter. Her er et udpluk:

Færdigheder, færdigheder, færdigheder

Aron Pilfhofer er redaktør for interaktive nyheder på New York Times. Hans råd er: "Færdigheder, færdigheder, færdigheder, færdigheder."

"Du er nødt til at være lidt en tusindkunstner; du er nødt til at kunne optage og redigere video eller lyd eller programmere eller køre dataanalyser."

"Det er vigtigere nu end nogensinde før i vores skrumpende branche at besidde den slags færdigheder."

Redaktører har brug for datajournalister

Alison Gow er redaktør af den britiske avis Daily Post og dailypost.co.uk:

"Mange folk i branchen tror, at datajournalistik handler om tal. Men datajournalistik er faktisk bare den bedste måde at finde ud af, hvad historien er."

Nyheder går live

Alt fra liveblogging til live opdateringer i bokse og undersider rykkede frem i 2012, og den udvikling fortsætter i 2013. Alison Gow fortæller, at hendes lokaljournalister uddannes i livedækning, inklusive liveblogging og tweeting fra retssager og byrådsmøder: "Det er virkelig vigtigt, at folk fortæller historien live, mens det sker."

Fejl kommer frem

En ting er, at journalister og eksperter i stigende grad fungerer som hinandens "bullshit-radarer". Men derudover er sociale netværk i stigende grad aktive som fejltjekkere.

Journalister bør derfor være opmærksomme på, at fejl bliver afsløret. Man bør vide, hvordan man håndterer fejlretning online og i sociale netværk.

0 Kommentarer