Signe Lindkvist: For lidt talentudvikling i dansk børne-tv

DR vil bede politikerne om ekstra 40 millioner kroner til to børnekanaler. Tidligere kanalchef på Ramasjang Signe Lindkvist kalder det naivt ikke at afsætte flere penge. Hun mener, at DR må få styr på prioriteterne.

DR vil bede politikerne om ekstra 40 millioner kroner til to børnekanaler. Tidligere kanalchef på Ramasjang Signe Lindkvist kalder det naivt ikke at afsætte flere penge. Hun mener, at DR må få styr på prioriteterne. Som led i det nye DR har statsradiofonien præsenteret en ny børnekanal – Lille Ramasjang – der skal være supplement til Ramasjang. Lille Ramasjang vil være målrettet børn i alderen 3-6 år og skal altså skille dem ud fra kanalen Ramasjang, der fremover skal sigte mod børn i alderen 7-12 år.

Som Journalisten.dk tidligere har skrevet, vil DR's generaldirektør, Maria Rørbye-Rønn, ikke komme nærmere ind på, hvor pengene er fundet, men understreger, at de ikke er "taget fra nogen kanaler".

I samme ombæring vil ledelsen i DR vil bede politikerne om 40 millioner kroner ekstra til at styrke de to kanaler.

»Vi har besluttet at anmode forligspartierne om at bidrage med 40 millioner kroner ekstra til dette initiativ. Det vil blive gennemført uanset hvad på grund af de omstruktureringer, der allerede er nævnt. Men vi har bedt om 40 millioner mere om året til at styrke initiativet for børn og unge,« siger bestyrelsesformand Michael Christiansen.

Relanceringen af børne-tv på DR får tidligere kanalchef på Ramasjang Signe Lindkvist op af stolen. Hun siger i dagens udgave af Politiken:

»At bede om 40 millioner kroner og tro, at man kan lave en helt ny kanal for det, er lige så naivt. Problemet med dansk børne-tv er, at der ikke længere sker talentudvikling. Det løser man ikke ved at give dem en ny platform. DR har masser af penge, det er bare spørgsmålet, om man vil have et underholdningsorkester, transmittere fra en kongelig dåb ligesom alle de andre, eller om man vil prioritere at lave noget ordentligt børne-tv.«

Sebastian Klein er på linje med Signe Lindkvist. Han er glad for, at der kommer et ekstra medie til børnene, men …
»Jeg tvivler på, at der er sat penge nok af, for det kræver rigtig mange timers børne-tv at fylde to kanaler,« siger Klein til Politiken.

Tidligere chef på DR's B&U Birgitte Fredsberg mener dog, at to kanaler er vejen frem.
»Det giver vanvittig god mening at dele de små og større børn op på to forskellige kanaler, og det er i 11. time, at DR går efter mere præcise målgrupper,« siger Birgitte Fredsberg til Politiken.

0 Kommentarer