Skilsmisseshow vinder pris for skilsmissesjov

Programmet 'Det store skilsmisseshow' viser, at det er lettere for børn at tale med deres forældre om skilsmisser, hvis man bruger humor og stand-up. I weekenden vandt programmet en tv-pris

”Ja, skilsmissebørn holder jul to gange om året – men de har det altså kun halvt så sjovt.”

Sådan lyder en af de tørre vittigheder, som komikeren Victor Lander fyrer af i DR Ultras 'Det store skilsmisseshow', der i weekenden vandt en tv-pris for ”årets nyskabelse”.

De fire programmer er udviklet og tilrettelagt af journalisterne Rasmus Agger og Camilla Hansen og skuespilleren Victor Lander. De ønskede, at børn skulle fortælle om børns skilsmisser – men med et humoristisk twist.

”Der bliver lavet mange fine programmer om skilsmisser i børnehøjde. Vi havde med skilsmisseshowet lyst til at tage skilsmisser alvorligt – men også tilføje et element af humor, så det blev lettere for børnene ude i stuerne at tale videre om det – for eksempel med deres forældre,” siger Rasmus Agger.

Hver tredje er skilsmissebarn

Skilsmisseandelen i Danmark lå i 2017 på knap 47 procent, og cirka hvert tredje barn er skilsmissebarn. Faktisk er skilsmisser i dag så almindeligt, at forældrene kan glemme, hvor meget det fylder i børnenes liv.

”Jeg er selv skilsmissebarn, og jeg ved, hvor alvorligt det er. Det er, som om en forhammer smadrer ind i børneværelset, når man får at vide, at ens mor og far ikke skal bo sammen længere,” siger Rasmus Agger.

I de fire programmer fortæller børnene Julius, Frida og Mathilde deres personlige historier om forældrenes skilsmisse. Og sammen med komikeren Victor Lander laver de et standup-show, hvor der med Rasmus Aggers ord ”bliver fyret sandheder af”.

Ikke bare sjov og ballade

De tre børn var glade for at være med, siger Rasmus Agger.

”Børnene har været med på præmissen om at lave lidt sjov ud af noget tragisk for at gøre det nemmere at snakke om,” siger han.

Kan det ikke blive for letbenet?

”Vi har tænkt meget over, at det hele ikke skulle drukne i sjov og ballade – det er jo et alvorligt emne. Derfor har børnenes egne historier som skilsmissebørn fyldt meget,” siger han.

Rasmus Agger siger, at programidéen kan minde om 'Gintberg på kanten', hvor komikeren Jan Gintberg møder mennesker rundt om i Danmark, som han laver et standup-show for.

”I skilsmisseshowet har kontrakten været, at børnene leverede historierne, som Viktor Lander bruger i sit show. Meningen var, at både børn og voksne skulle kunne grine af sig selv og forhåbentlig lære, hvordan man tackler tingene bedre i fremtiden,” siger han.

Programmerne blev sendt i efteråret på DR TV. Sidste år vandt 'Det store skilsmisseshow' en pris ved Youth News Exchange Awards.

0 Kommentarer