Reimer og Rigmor: Ingen begrænsninger på interviewet

Reimer Bo: Rigmor Zobel stillede ingen krav før interviewet. Rigmor Zobel: Jeg valgte 21 Søndag for at få tid nok.

Reimer Bo: Rigmor Zobel stillede ingen krav før interviewet. Rigmor Zobel: Jeg valgte 21 Søndag for at få tid nok.

AFTALE. Reimer Bo afviser, at Rigmor Zobel fik specielt lempelige vilkår, da han interviewede hende i 21 Søndag. Dermed afviser han også kritikken fra blandt andet Ekstra Bladet og B.T., der har antydet, at Zobel blev lovet, at der ikke skulle bores i hendes brug af kokain.

Reimer Bo beskriver forløbet således:
»Jeg sendte en SMS til en af hendes venner, der sendte den videre til Zobel. I SMS'en stod, at jeg gerne ville interviewe hende til 21 Søndag. Der stod intet om, hvad jeg ville spørge hende om.«

– Må jeg se den SMS?
»Jeg har den ikke længere. Jeg har fået ny telefon. Men jeg har ikke lovet hende noget.«
Efter nogle dage svarede Rigmor Zobels mand, Jesper Ravn, positivt tilbage.
»Den eneste betingelse, Rigmor Zobel stillede, var, at hun ville have "tid nok". Og jeg kunne fortælle hende, at vi ville bruge 8-10 minutter,« forklarer Reimer Bo.

Reimer Bo påpeger, at han var mere interesseret i at høre, om Rigmor Zobels historie og oplevelse end om kokain-vinklen, der var blevet endevendt i retssagen.
»Hvis man synes, interviewet er dårligt eller mangelfuldt, skyldes det altså ikke krav fra Rigmor Zobel, men udelukkende mit talents begrænsning,« siger han.

– Men sad public service-Danmark ikke og ventede på at høre dig spørge hende om omfanget af hendes narkomisbrug?
»Jeg ved ikke, hvad folk forventede. Ekstra Bladet vil gerne have, at jeg stiller spørgsmål, uden at den interviewede kommer til orde. Jeg mente, at et dæmoniseret menneske skulle mødes med nysgerrighed. Men jeg ville godt have spurgt skarpere om noget.«
– Hvad?
»Nu er vi inde i mit værksted. Det vil jeg ikke uddybe.«
 
Rigmor Zobel forklarer, at hun havde henvendelser fra en lang stribe andre medier, der alle gerne ville høre hendes historie. Alle var yderst imødekommende.
»Jeg kunne selv få lov at bestemme, hvad vi skulle tale om. Jeg kunne få citaterne til eftersyn og redigere i interviewene. Og jeg kunne i et enkelt tilfælde selv bestemme, hvilken journalist der skulle interviewe mig.«

Hun påpeger, at valget af 21 Søndag skyldes seertal og troværdighed.
»Grunden til, at jeg valgte at lade mig interviewe i 21 Søndag, er, at Reimer Bo har det største seertal og er den mest seriøse journalist. Jeg kommer bredt ud med min version af historien, som ikke er fortalt endnu,« siger hun.

Hun afviser, at Reimer Bo lovede hende noget inden interviewet, og påpeger, at hun kun havde ét krav til interviewet:
»Det eneste krav, jeg stillede til Reimer Bo, var, at jeg ville have mindst 10 minutter. Nu havde min historie været endevendt med alle mulige beskyldninger imod mig, hvor politiet aktivt har plantet historier om mig, uden at aviserne har gidet kontrollere dem. Nu følte jeg, at det var min tur til at fortælle min historie.«

Hun afviser, at spørgsmålene var aftalt på forhånd.
»Hvis det virker sådan, kan det være, fordi jeg i lang tid har tænkt over, hvad jeg gerne ville sige. Jeg var også klar til at svare, hvis Reimer Bo havde spurgt mig, om der virkelig er kokain i mine kredse,« siger Rigmor Zobel.

0 Kommentarer