Ny Ud & Se-redaktør: »Jeg sætter mig i stolen med en vis ærefrygt«

Det nye Ud & Se skal i højere grad være et passagermagasin for folk på vej fra A til B, fortæller bladets nye producent, Piccolo Media Group. Den nye redaktør, Julie Moestrup, afviser, at Ud & Se bliver mere afsenderorienteret: »Der kommer ikke til at blive mere DSB-relateret stof end i dag«

Fremover er det den nystartede virksomhed Piccolo Media Group, der skal producere DSB’s magasin Ud & Se. Det er resultatet af en såkaldt konkurrenceudsættelse, hvor Datagraf, som har produceret Ud & Se siden 2013, i marts i år blev valgt fra.

Bag Piccolo Media Group står Jesper Sehested Lund, der tidligere har stået bag magasinforlaget JSL Media, der blandt andet udgiver Vi Med Hund. Ud & Se er hans nye virksomheds første ordre, fortæller han til Journalisten.

»På den måde er det helt jomfrueligt – vi har budt ind på den her opgave uden at have et skilt på døren. Men det er planen, at vi vil gå efter højkvalitetsmedier. Og her passer Ud & Se ind, fordi det er et ikonisk magasin med stort renommé og højkvalitetsindhold,« siger han.

Samme opfattelse har bladets nye redaktør, Julie Moestrup, som Jesper Sehested Lund har ansat:

»Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang. Men jeg sætter mig også i stolen med en vis ærefrygt. Ud & Se er jo et blad, som i mange år har emmet af kvalitet. Og vi vil gerne leve op til samme niveau,« siger hun.

Mere nærværende og relevant

Ligesom før kommer det nye Ud & Ses faste redaktion til at bestå af en redaktør og en artdirector. Resten vil være baseret på freelancearbejdskraft.

»Det er et smart setup, fordi du på den ene side sikrer noget kontinuitet, og på den anden side sikrer fleksibilitet i forhold til hele tiden at få fat på de bedste skribenter, fotografer og illustratorer,« siger Jesper Sehested Lund, der har ansat grafiker Karen Albjerg til at tegne det nye Ud & Ses visuelle linje.

Den nye redaktion skal producere maj-nummeret, men de store forandringer kommer først hen over sommeren, fortæller han.

Hvordan kommer Ud & Se-læserne til at kunne se, at der er nye folk ved roret?

»Det bliver et justeret koncept i forhold til det, der er i dag. Hvor Ud & Se i dag er et magasin, som DSB giver til passagererne, så har vi lavet et koncept, som i højere grad tager udgangspunkt i, at det er et passagermagasin. Vi tager udgangspunkt i, at læsningen foregår i toget, og at vi henvender os til passagerer, der skal fra A til B,« siger han.

Hvad betyder det mere konkret?

»Det er det stadig for præmaturt at løfte sløret for. Men vi kommer med et magasin, som virker mere nærværende og relevant i den situation, som læseren er i.«

Fortsat selvstændig redaktion  

Det betyder dog ikke, at artiklerne skal handle om det at være passager, understreger Julie Moestrup.

»Fælles for læserne er, at de sidder i et tog og er på vej fra et sted til noget andet. Det har vi brugt som afsæt. Men ikke i den forstand, at artiklerne skal handle om det at sidde i et tog – det er rejsen i overført betydning, vores koncept tager udgangspunkt i. Det at være på vej,« siger hun.

Selv om det nye Ud & Se i højere grad skal tage udgangspunkt i læserne som togpassagerer, så afviser hun, at det vil være mere tydeligt i det redaktionelle indhold, at DSB er afsender af bladet.

»Vi er ikke bange for at have DSB med som afsender, men der kommer ikke til at blive mere DSB-relateret stof i bladet. Det har DSB heller ikke været interesseret i,« siger hun.  

Så det bliver ikke et mere afsenderstyret produkt end hidtil?

»Nej, overhovedet ikke. Bladet vil have en selvstændig redaktion som hidtil. Vi lytter selvfølgelig til, hvad DSB har af tanker om bladet – men jeg er ikke bekymret for, at de vil noget andet, end vi vil.«

Fortsat foto-fokus og originalitet

Både Julie Moestrup og Jesper Sehested Lund understreger desuden, at der stadig vil være et stærkt fokus på foto i Ud & Se.

»Det har vi ikke planer om at ændre. I det hele taget har vi ikke planer om at ændre på kvaliteten af bladet. Det er mere det univers, man træder ind i som læser, vi vil justere,« siger Jesper Sehested Lund.

Ud & Se har også været kendt for skæve historier, som man måske ikke finder andre steder i mediebilledet. Vil man fortsat kunne finde de historier i bladet?

»Helt sikkert, det er jo også det, der gør bladet så interessant at lave. Vi er ikke interesseret i at give køb på hverken originalitet eller kvalitet – Ud & Se skal fortsat kunne overraske,« siger Julie Moestrup.

Julie Moestrup selv har tidligere haft redaktørstillinger på magasinet Cover, Kulturen på News, 'Den 11. time' på DR2, Eurowoman, Politikens iByen og Jyllands-Postens JP København. Artdirector Karen Albjerg har 15 års erfaring i magasin- og livsstilsbranchen, de seneste år som selvstændig.

 

6 Kommentarer

Jesper Bech Pedersen
11. APRIL 2016
Okay, hehe. Ja, det kan sgu
Okay, hehe. Ja, det kan sgu være svært at aflæse sarkasme på skrift. Jeg tænkte godt nok også, hvilken planet du mon levede på, hvor "for tidligt" er et lidet kendt udtryk :-)
Per Meinertsen
8. APRIL 2016
Det jeg mente var, hvorfor
Det jeg mente var, hvorfor bruge den helt alm. og forståelige vending "for tidligt", når man kan bruge andre og meget finere ord i stedet?
Per Meinertsen
8. APRIL 2016
Mit indlæg var faktisk
Mit indlæg var faktisk sarkastisk ment, men jeg skulle nok have givet den en tand mere :-)
Jesper Bech Pedersen
8. APRIL 2016
Selv om "præmaturt"
Selv om "præmaturt" forholdsvis ofte bliver brugt, vil det for mange stadig være et fremmedord. Jeg tvivler på at min mutter og fatter ved, hvad det betyder.

Men de ville forstå "for tidligt". Hvilket ganske rigtigt er mindre præcist, men trods alt forståeligt :-)
Per Meinertsen
8. APRIL 2016
"Hvad betyder det mere
"Hvad betyder det mere konkret"?
Til dette spørgsmål er det da helt naturligt at benytte den meget konkrete og ofte anvendte betegnelse "præmaturt", frem for den mere upræcise og lidet kendte vending "for tidligt".

Flere