Mecom har solgt JydskeVestkysten

90 millioner kroner får Mecom for salget af JydskeVestkysten og en række jyske ugeaviser. »Jeg tror, vi går en fin fremtid i møde,« siger JydskeVestkystens tillidsmand (opdateret 10:23)

I en pressemeddelelse oplyser Mecom, at virksomheden har solgt Syddanske Medier og dermed dagbladet JydskeVestkysten til Den Sydvestjyske Venstrepresse.
Mecom tjener 90 millioner kroner på salget, som også omfatter Aabenraa Ugeavis, Sønderborg Ugeavis, Haderslev Ugeavis, Bovbladet, Kolding Ugeavis og Berlingske Medias andel i Vesterhavsposten.

De 90 millioner kroner skal bruges til at betale af på Mecoms gæld. Salget forventes ifølge Mecom at falde på plads den 15. september.

Handlen betyder ifølge JydskeVestkysten, at Berlingske Media trækker sig ud af alle avisudgivelser i området. Som et led i handelen fortsætter Berlingske Media og Den Sydvestjyske Venstrepresse et tæt samarbejde bl.a. omkring redaktionelt indhold, bladsalg, tryk og udvikling af e-commerce forretningen Sweetdeal.

Ud over 14 lokale ugeaviser i Sydjylland har Den Sydvestjydske Venstrepresse hidtil ejet 50 % af aktierne i Syddanske Medier.

Handelen falder på plads, ugen efter at Mecom sagde nej til et købstilbud på Midtjyske Medier fra lokale investorer.

Steffen Lilmoës, tillidsrepræsentant for journalisterne på JydskeVestkysten, mener, at det kommer til at gøre en forskel, at ejerkredsen nu er lokal.

»Jeg tror, vi går en fin fremtid i møde,« siger han.

Han kan godt forestille sig, at der kommer en integration af stof og medarbejdere på dagbladet og ugeaviserne – ligesom det er sket i andre regionale mediehuse.

»Der vil komme en form for integration. Selvfølgelig får det nogle følger, når tre virksomheder bliver slået sammen til en,« siger han.

Med handelen stopper Steffen Lilmoës i øvrigt som tillidsmand for alle Berlingske Medias journalister og siger i den rolle, at han håber, der snart findes en løsning for Berlingske Media-kollegerne i Midtjyske Medier og i København.

Syddanske Medier består af JydskeVestkysten, jv.dk, skala.fm, Vejen Avis, aos.dk, jvshop.dk og nembillet.dk. Mediehuset har 300 medarbejdere fordelt over Syd- og Sønderjylland og leverer hver dag nyheder, oplevelser og debat til cirka 350.000 læsere, lyttere og brugere.

(Opdateret 10:23 med kommentar fra Steffen Lilmoës)

0 Kommentarer