Ledelsen på TV 2 Fyn brød sine egne corona-regler til politikerfrokost

TV 2 Fyns ledelse overtrådte stationens eget mødeforbud, da prominente folketingspolitikere var på besøg med spisning. Mødet skulle ikke være afholdt, siger den corona-ansvarlige. ”Jeg har ikke fortrudt mødet,” siger direktør. En politiker opdagede siden, at han var smittet med Covid-19

Ingen kantine, ingen fysiske møder og ingen gæster i studiet.

På TV 2 Fyn er medarbejderne underlagt skrappe retningslinjer for at forhindre spredning af coronasmitte.

I de interne corona-retningslinjer står der:

”Møder uden for huset eller møder med gæster udefra er forbudt og skal holdes via Skype eller anden softwareløsning.”

Men mandag i sidste uge skete der alligevel en undtagelse fra reglen, da en gruppe fynske folketingsmedlemmer var inviteret til TV 2 Fyn til en årlig sammenkomst med spisning.

Til stede var 15-16 personer. Blandt andet TV 2 Fyns bestyrelsesformand, Peter Zinck, TV 2 Fyns direktør, Esben Seerup, og politikerne Mai Mercado fra De Konservative, Venstres Erling Bonnesen og Bjørn Brandenborg fra Socialdemokratiet.

Esben Seerup fortæller, at det var ham, der traf beslutningen om at holde mødet.

”Det gjorde jeg, fordi mødet med de fynske folketingsmedlemmer er vigtigt for os, fordi de repræsenterer ejerne for en public service-station som os,” siger Esben Seerup.

Invitationen var sendt ud

Det er forbudt at holde møder på TV 2 Fyn. Hvorfor holdt I alligevel mødet med politikerne?

”Det var noget, vi drøftede frem og tilbage. Men det har ligget længe i kalenderen. Vi skulle have mødt politikerne på Folkemødet på Bornholm, som jo blev aflyst. Dengang satsede vi på at holde det i september, som vi plejer hvert år,” siger Esben Seerup

Men der er jo mange andre arrangementer, som er blevet udskudt til september, og som man har måttet udsætte igen på grund af corona?

”Invitationen og programmet blev sendt ud på et tidspunkt, hvor vi ikke var på beredskabsniveau, som vi er på nu. Dengang var vi på niveau 0, og nu er vi på niveau 2,” siger Esben Seerup.

Smørrebrød fra slagteren

Og beredskab 2 betyder, at der ikke bliver lavet interviews på TV 2 Fyn, og kantinen er lukket. Alligevel inviterede I politikerne indenfor til spisning?

”Vi fik smørrebrød fra en slagter udefra. Alle deltagerne befandt sig i et studie, hvor der var stor afstand. De kom ind ad vores bagindgang. Der var en ekstra skærpet opmærksomhed på grund af corona,” forklarer Esben Seerup.

Beslutningen om at holde mødet blev truffet, fordi det ellers ville tage lang tid at samle de travle politikere igen, forklarer direktøren.

”Derfor blev vi enige om, at det her var undtagelsen, der bekræfter reglen.”

Efter mødet fik en af deltagerne, socialdemokraten Bjørn Brandenborg, sygdomssymptomer om onsdagen. Fredag blev han konstateret smittet med coronavirus.

Det satte gang i en stor smitteopsporingskæde, forklarer redaktionschef Mads Boel, der er ansvarlig for corona-beredskabet på TV 2 Fyn.

”Alle, der var til stede ved mødet, er siden blevet testet, og ingen af dem er smittet,” siger Mads Boel.

Corona-general: Det var en fejl

Set i bagspejlet siger Mads Boel, at mødet med politikerne ikke skulle have været afholdt.

”Havde Bjørn Brandenborg ikke været smittet, ville der ikke være et problem, men nu var han smittet. Spørger du mig, om mødet skulle have været afholdt, så er svaret: Nej, det skulle det ikke. Men vi begår alle sammen fejl i de her corona-tider,” siger Mads Boel.

Esben Seerup hæfter sig ved, at de skærpede corona-restriktioner viste sig at virke.

”Der er ingen, der er blevet smittet af det møde, og vi ved faktisk ikke, om Bjørn Brandenborg var smittet, da han kom til mødet,” forklarer Esben Seerup.

Direktøren fortryder ikke

Var det en svipser at holde mødet? Eller synes du, det var i orden, fordi I tog de forholdsregler, I gjorde?

”Jeg har ikke fortrudt mødet, men det er ikke det samme som, at jeg ville gøre det igen. Nu har vi for første gang selv haft et arrangement, hvor en deltager i hvert fald efterfølgende har vist sig at væres smittet, og set i det lys var det en fejl,” siger han.

Så det var en fejl, men du har ikke fortrudt?

”Jeg tror, de fleste lærer nyt i de her corona-tider. Men det var et interessant møde, og det var derfor, vi overvejede det meget grundigt, før vi holdt det.”

Tre medarbejdere på TV 2 Fyn er de seneste uger testet positiv for Covid-19. Ingen er dog smittet på grund af politiker-frokosten.

Tillidsrepræsentant på TV 2 Fyn Signe Ryge Petersen siger kort om hændelsen:

”Jeg forventer, at de regler, som ledelsen opstiller, bliver efterlevet af alle, så det er forsvarligt at gå på arbejde på TV 2 Fyn,” forklarer hun.

0 Kommentarer

Læs også

Medierne har bragt over 164.000 historier om corona

Medierne har bragt over 164.000 historier om corona

23. MARTS 2020
Så barsk rammer coronakrisen medierne: Fyringsrunder, lønnedgang og freelancere i frit fald

Så barskt rammer coronakrisen medierne: Fyringsrunder, lønnedgang og freelancere i frit fald

02. APRIL 2020