Kvindenetværk vil bekæmpe manglende ligestilling foran og bag kameraet

Women in Film and Television Danmark vil med data og debatarrangementer forbedre kvinders vilkår i film- og tv-branchen, siger ny forkvinde: ”Der er problemer med ligestillingen, særligt i mediebranchen”

Et mere trygt arbejdsmiljø, ligeløn og lige repræsentation af mænd og kvinder både foran og bag kameraet. Sådan lyder de vigtigste krav fra organisationen Women in Film and Television Danmark (WIFT), der har eksisteret siden 1999, men som efter #MeToo-bølgen nu har genskabt sig selv for at øge ligestillingen i film- og tv-branchen.

”Vi har jo kunnet se igennem MeToo, at der er problemer med ligestillingen, særligt i mediebranchen. Vi vil gerne ændre de strukturer, som gør, at den her kultur opstår. Det er det, vi er sat i verden for,” siger producer Malene Flindt Pedersen, nyvalgt forkvinde i WIFT’s bestyrelse.

Hun blev i sommeren 2020 kontaktet med henblik på at genstarte WIFT. Men hun var i starten tøvende, fordi man ”hurtigt kan slå sig i ligestillingsdebatten”.

”Men da tal om kvindelige filminstruktører viste, at der var meget få af dem, så ændrede mit syn sig. Jeg tænkte, at det måtte man gøre noget ved, og det kan man bedst, når man står sammen,” siger hun.

Hun brugte sommeren på at kontakte kvinder, som har arbejdet med ligestilling. En af dem var Heidi Robdrup, vært på DR2’s ’Deadline’, der systematisk har ført regnskab med antallet af kvindelige gæster i ’Deadline’.

”Efter at de begyndte på det og fik et konkret billede af, hvordan ligestillingen i kilder så ud, kom der en helt ny opmærksomhed på problemet. Der er altså masser af idéer til, hvordan man kan komme det her til livs derude, og de idéer vil vi gerne være med til at udbrede,” siger Malene Flindt Pedersen.

En ny bestyrelse til en ny tid

WIFT’s nye bestyrelse er nu i gang med at forny organisationen til en tid med #MeToo og massivt fokus på diskrimination og krænkelser.

”MeToo har givet en generel bevidsthed om, at der er forskel på, hvordan man bliver behandlet, alt efter om man er kvinde eller mand. Vi vil gerne bidrage til den debat med fakta og data på området, så man får et klart billede af, hvordan problemet ser ud i dag,” siger Malene Flindt Pedersen.

Til det arbejde har WIFT allieret sig med jurister, fortæller Malene Flindt Pedersen.

”Vi er lige nu i gang med at indsamle al den viden, vi kan om området. Både data på, hvor store ligestillingsproblemerne er, men også hvilken lovgivning der allerede er på området, og hvordan man kan benytte den,” siger hun og tilføjer:

”Den viden vil vi så gerne udnytte i branchen. Blandt andet gennem samarbejder med aktørerne i film og tv. Vi har også planer om at afholde debatarrangementer, igen for at skabe mere bevidsthed og forhåbentlig handling,” siger hun.

0 Kommentarer

Læs også

Anne Louise Rühe kritiserer håndteringen af sagen i skarpe vendinger.

MeToo på B.T.: Anne Louise og syv kolleger klagede over redaktør. Nu er de fyret

11. MARTS 2021
<span class=MeToo: Krænkere skal nok få et nyt, lækkert job i branchen">

MeToo: Fyrede skal nok få et nyt, lækkert job i branchen

22. FEBRUAR 2021