Niels Bjerre-Poulsen, Mogens Lykketoft og Martin Krasnik bliver nogle af gæstekommentatorerne på CNNs Facebookside under det amerikanske valg.
CNN ønsker at blive danskernes foretrukne medie til dækning af det amerikanske præsidentvalg.
Derfor har CNN bedt nogle af Danmarks førende USA-eksperter om at kommentere valget på CNNs
danske facebookside "CNN Amerikansk valg 2012".
Kommentatorerne tæller blandt andre tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft, journalist på Weekendavisen og vært på TV 2 News Martin Krasnik, tidligere klimaminister Lykke Friis, international redaktør på Politiken Michael Jarlner og USA-ekspert Niels Bjerre-Poulsen fra CBS.
»Der er enorm interesse for det amerikanske præsidentvalg i Danmark, og vi ønsker at vise CNN som den indlysende kanal at vælge for dem, der vil følge valget på første parket. Vi hører også gerne danskernes perspektiv på valget, da afgørelserne jo også har stor indflydelse på deres hverdag,« udtale Solak, senior marketing manager for CNN i Danmark, en pressemeddelelse,
Facebooksiden får en dansk redaktør, som er i løbende kontakt med nyhedsredaktionerne i USA og London for at kunne formidle seneste nyt, eksklusive interviews m.m
»Gæstebloggerne kommer til at bidrage med personlig indsigt og analyser for at give en dybere forståelse for de komplekse politiske spørgsmål,« siger Peter Solak.
I en undersøgelse fra YouGov i foråret sagde over halvdelen af danskerne, at de var interesserede i den amerikanske valgkamp.
»Vi tilbyder en fuld dækning, som intet andet medie i Danmark kommer i nærheden af,« siger Peter Solak.
Artiklen er rettet og ordet "hyret" fjernet, jvfr. nedenstående kommentar.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Som udenrigskorrespondent i USA er jeg glad for enhver kvalitets dækning af USA og det amerikanske valg. Derfor er det smadder godt, at også CNN går ind og bidrager til festen. Men eftersom der også pt. kører en heftig debat i den danske medieverden om brug af gratis arbejdskraft, vil jeg gerne spørge om Journalisten nu også er sikker på, at CNN som det oplyses i artiklen har "hyret nogle af Danmarks førende USA-eksperter til at kommentere valget på CNNs danske facebookside."
Ordet "hyret" indikerer så vidt jeg ved en betaling. Jeg har - som tidligere oplyst - sagt (venligt) nej til at bidrage som blogger/kmmentator på samme hjemmeside, da det danske bureau kunne oplyse mig om, at CNN desværre ikke kunne tilbyde nogen betaling. Og jeg er ikke den eneste her i USA, som har sagt fra af samme grund.
Det er naturigvis helt op til Martin Krasnik og Michael Jarlner selv, hvis de som journalister vurderer, at de får noget personlig branding ud af CNN. Men de medvirker ikke til at styrke solidariteten i faget. Hvis nu alle, CNN havde henvendt sig til havde sagt venligt nej ta, ville de nok have revurderet sagen, gætter jeg på (eller være endt med lutter politikere og fastansatte akademikere).
CNN havde sidste år et overskud i milionklassen. De har altså råd.
AG