Lotte Hansen ny politisk kommentator på BT

Hun betegnes som en af landets mest erfarne politiske kommentatorer. Den tidligere faste gæst i "Jersild og Spin" og før det erhvervsredaktør på Politiken bliver nu politisk kommentator på BT.

Hun betegnes som en af landets mest erfarne politiske kommentatorer. Den tidligere faste gæst i "Jersild og Spin" og før det erhvervsredaktør på Politiken bliver nu politisk kommentator på BT.

Den just relancerede avis skruer op for de store samfundsmæssige spørgsmål og politiske nyheder. Og som led i hele den styrkelse af BT bliver den 39 årige Lotte Hansen daglig politisk kommentator.

Fremover bliver det således hende, der skal sikre, at de væsentlige og ømfindtlige emner sættes til debat blandt BTs læsere og brugere. 

"Lotte Hansen passer perfekt ind på det ny BT. Vi udvider vores politiske dækning og satser på nyheder, kommentarer og stærke dagsordensættende historier. Mere skarphed, mindre tomgang," erklærer BT's ansvarshavende chefredaktør, Olav Skaaning Andersen.

Lotte Hansens opgave bliver blandt andet at sikre, at BT's læsere forstår, hvad der rent faktisk foregår i den politiske verden.

Lotte Hansen er cand.scient.pol. og journalist og er ekstern lektor i kommunikation ved Danmark Journalisthøjskole.

Om det nye job siger hun i en pressemeddelelse:

"Jeg har stor respekt for, at BT som tabloidavis vælger en strategi, hvor de blandt andet satser mere på nyheder. Jeg vil gøre mit bedste for at få politiske kommentarer og perspektiver ind i dækningen og er stolt af at være en del af BTs team."

Hun peger samtidig på, at på grund af den store forandring, som velfærdstaten just nu gennemlever, er der behov for, at BT får flest mulige af læserne til at interessere sig for, hvad der foregår i politik.

"Jeg vil være glad, hver gang jeg bidrager til en politisk diskussion i frokostpausen."

Tjansen som daglig kommentator kommer Lotte Hansen i øvrigt til at dele med Peter Brüchmann. Sammen vil de to sørge for, at BT hver dag – på print og digitalt – er leveringsdygtige i sylespidse kommentarer og velunderbyggede meninger.

Lotte Hansen har et omfattende CV at vise frem. Blandt andet har hun været presserådgiver i både By-og Boligministeriet og Økonomi- og Erhvervsministeriet, hun har været pressechef i Forbrugerrådet og har arbejdet som journalist og erhvervsredaktør. Hun var i en lang periode også fast kommentator og analytiker i programmet "Jersild & Spin" på DR2. Og desuden er hun ofte anvendt som uafhængig politisk kommentator for mange forskellige medier. Som kommunikationsrådgiver har hun været hos landets største bureauer – blandt andet Mannov.

I dag er Lotte Hansen direktør med fod under eget firma; kommunikationsfirmaet Hansen Agenda, som hjælper virksomheder og organisationer.

Lotte Hansen tager selv del i demokratiet og arrangerer både politisk filmklub med Grand biografen og politiske saloner med Den Sorte Diamant. Ved siden af arbejdet klatrer hun og forsøger at komme ud i de rigtige bjerge så ofte som muligt.

Lotte Hansen begynder at arbejde for BT fra 1. april. Hun kan desuden følges på twitter: @lottehansen

Læs også alt om det nye BT.

1 Kommentar

Christian Vangsø Bentsen
16. APRIL 2012
Re: Lotte Hansen ny politisk kommentator på BT

Lotte Hansen ejer en virksomhed der lever af at sælge kommunikations-strategiske ydelser til primært offentlige og selvejende(ligeledes offentlige) virksomher. Desto mere besynderligt er det at B.T., der ellers opruster, bringer sig selv i massiv interessekonflikt. 

Privat modtager Lotte Hansen løn for at varetage "dagsorden-bearbejdelse" for det offentlige og så ansættes hun samtidig som "ekspert"(for det er jo kommentatorens rolle at agere ekspert) for den fjerde statsmagt hvor hun netop er med til at sætte den dagsorden hun privat lønnes for at sætte.

Det er kompromitterende for hende selv og i særdeleshed for B.T men i det omfang Journalisten finder anledning til at kommentere et såkaldt uheldigt sammenrend uden at knytte kommentarer til netop det uheldige sammenrend grænser til det skandaløse. I journalistisk henseende altså. Men journalistik er måske ikke noget journalisternes fagblad interesserer sig for?

Christian Vangsø Bentsen